Umro osnivač Primarka: Bio je tajnovit, unuk i sin su mu tragično preminuli, a živio je u vječnom strahu

Arthur Ryan umro je u 83. godini života nakon kratke bolesti, a živio je poprilično nesretno
Vidi originalni članak

Primark je potvrdio kako je njegov osnivač Arthur Ryan umro, a šef Primarka Paul Marchant rekao je kako je bio odličan trgovac i vizionar koji nikada nije bio zadovoljan svojim uspjesima. "Sve nas je tjerao da budemo najbolja verzija sebe", rekao je Paul za Mirror.

Vjeruje se kako je Arthur rođen 1935. godine, ali se ne može sa sigurnošću reći jer je ovo strogo čuvana tajna. Iako je svoju karijeru započeo kao kupac kravata za Swan & Edgar, ubrzo je prešao u modnu industriju. U 27. godini otvorio je prvi dućan Penneys u Dublinu, a samo 12 godina kasnije otvorio je prvi dućan u Velikoj Britaniji. Ubrzo su preimenovani u Primark, kako bi se izbjegli pravni problemi zbog istog imena američkog lanca trgovina JC Penney. Primark je postao popularan 2005. godine, a poznat je kao dućan s jeftinom, ali zanimljivom odjećom, obućom i raznim modnim dodacima. Svi vole kupovati u Primarku, a brojne Hrvatice odlaze u inozemstvo samo kako bi kupile nešto u svojem omiljenoj trgovini.

Iako mu je posao išao odlično i Primark je bio sve popularniji diljem svijeta, njegov privatni život je zapravo prava sapunica. Uvijek je bio anoniman i rijetko tko je zapravo znao kako izgleda ovaj čovjek, a u javnosti se pojavljivao s hrpom tjelohranitelja jer se nije osjećao sigurno. Nikada nije davao intervjue, a nije se ni pojavljivao na televiziji, a najviše se bojio otmice.

Bio je u braku s Almom Carroll i imaju kćer Jess Ryan, a iz prijašnjeg braka ima četvero djece. Njegov sin Barry i unuk Barry Davis Ryan tragično su se utopili za vrijeme ribolova. Barryjeva kćer Charlotte tada je imala 14 godina i sve je vidjela i dok je pokušavala pronaći pomoć, oni su već bili mrtvi.

U svijetu danas postoji oko 200 Primark trgovina, a među njima je i ona nedavno otvorena u City Parku u Ljubljani.  

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".