Umro Karl Lagerfeld, prisjetili smo se nekih njegovih legendarnih izjava!

Francuski mediji javljaju kako je modna ikona preminula u američkoj bolnici u Parizu
Vidi originalni članak

Kako prenosi Paris Match magazin, Karl Lagerfeld umro je u Parizu u 85. godini života. Bio je definitivno jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena, a ostavio je neizbrisiv trag u modnom svijetu. Prema pisanju Daily Maila, bolovao je od raka gušterače, a umro je nakon što je odveden u bolnicu. 

Bio je jako ponosan na svoj zdrav način života pa mu je rak došao kao veliki šok. Ipak, izvori kažu da o bolesti nije puno govori, ali se hrabro borio. 

Rekao je da za njega "dizajnirati znači disati", a najupečatljivije su njegove ideje i kreacije za Chanel i Fendi. Tu je i njegov vlastita modna linija koja je nosila upravo njegovo ime. Lagerfeld je rođen u Hamburgu u Njemačkoj 10. rujna 1933. godine, iako on sam nikad nije objavio svoj datum rođenja. Od najranije dobio pokazivao je zanimanje za modu i dizajn - izrezivao je fotografije iz novina, a nerijetko i kritizirao što su drugi nosili u školu, piše Biography. 

S 14 godina preselio se u Pariz, uz podršku svojih roditelja, a nakon samo dvije godine predao je svoje skice za natjecanje u dizajnu. Tad je upoznao i Yvesa Sainta Laurenta, s kojim je postao blizak prijatelj. U početku je radio s Pierrom Balmainom, kasnije za Chloe, a u Chanelu i u Fendiju ostavio je najveći trag. 2015. otvorio je u Dohi svoju prvu trgovinu za brend Karl Lagerfeld.

Prisjetili smo se nekih njegovih izjava:

"Taština je najzdravija stvar u životu."

"Uvijek idem spavati besprijekorno čist. To mi je ostalo iz djetinjstva. Kada sam bio dijete, majka mi je govorila: 'Možeš se probuditi usred noći i iznenada umrijeti. Zato moraš uvijek izgledati najbolje što možeš' 

"Mislim da su tetovaže užasne. To je kao da cijeli svoj život nosite Pucci haljinu. Ako ste mladi i vitki, u redu, ali ako niste…"

"Ja sam poput modnog nimfomana, koji nikada ne doživi orgazam."

"Chic je poput majoneze, ili ima dobar ukus ili ne."

"iPod je genijalna stvar. Imam ih 300."

"Nemam ljudske osjećaje."

"Najvažnija stvar u kući je kanta za smeće."

"Čak sam i kao dijete nosio kravate, baš kao danas."

"Frustracija je majka kriminala i bilo bi ga još i više da nema prostitutki i porno filmova u svijetu."

Što se tiče Gabrielle Chanel, rekao je: 

Moj posao nije napraviti ono što je ona radila, nego ono što bi ona napravila. Dobro stvar kod Chanela je to što se ta ideja može prilagoditi na mnogo toga.

Alain Wertheimer, CEO Chanela, rekao je da, zahvaljujući njegovoj rkeativnoj genijalnosti čime je doprinio brendu Chanel diljem svijeta. Dodao je da nije izgubio samo prijatelja, nego i jednog izvanrednog kreativca koji je osamdesetih godina dobio priliku osmisliti novi smjer brenda.

Na njegovo mjesto doći će Virginie Viard koja je do tad bila na mjestu direktorice Chanelovo fashion studia

I Anna Wintour se oprostila od Karla napisavši:

Svijet je danas izgubio velikog, velikog čovjeka. Karl je bio više od najvećeg i najplodnijeg dizajnera - njegova kreativna genijalnost bila je zapanjujuća i prijateljstvo s njim bilo je stvarno pravi dar. Karl je bio briljantan, bio je opak, smiješan, velikodušan i jako ljubazan. Jako će mi nedostajati.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".