Umotani sa stilom: Modni dodaci bez kojih nema dobre zimske kombinacije!

Ponekad je teško biti stajliš na -5°C, ali ako odaberete prave modne detalje zagarantiran vam je odličan zimski look
Vidi originalni članak

Uložite novac u modne dodatke, tako možete stvoriti milijun različitih stylinga, rekla je modna ikona Iris Apfel. O njihovoj važnosti govorio je i Michael Kors, koji je rekao da su modni dodaci kao uskličnik svakom ženskom outfitu, a ikona stila i modna urednica Anna Dello Russo izjavila je da su modni dodaci kao vitamini modi, i kao takvi trebali bi se slobodno koristiti.

Zimi su potrebniji nego ikada. Iz praktičnih razloga, iako ih fashionistice ne nose samo zato jer im je hladno pa će se omotati u šal ili pašminu i ne samo zato jer “kapa glavu čuva”. Dizajneri su se pobrinuli da dodaci koje zapravo i ne volimo tako, izgledaju jednako fantastično kao i kakav komad nakita ili dodatak bez kojeg ne možemo. U posljednje vrijeme modni su dodaci kao na steroidima. Prvi među takvima je omiljeni zimski dodatak – šal. Sigurno ste vidjeli Balenciagin šal s velikim natpisom imena brenda, napravljen od krzna, dugačak i čvrst, a izgleda gotovo poput tepiha i stoji mnogo više od tepiha. Prihvatljiviju varijantu dugačkog predimenzioniranog šala nude i omiljeni high street brendovi poput Zare. Pa dugu “dekicu” koja će vas grijati do kraja zime možete nabaviti i tamo. Modni dodaci su tu za igranje. Njima istaknite svoju osobnost i ne bojte se nositi upečatljive detalje uz koje će svaki vaš outfit dobiti novu dimenziju. Baš kao što je rekla Iris Apfel, ako ćete u nešto uložiti, neka to budu detalji. Jer zimu ionako provodimo u jednom kaputu ili jakni, pa ako ćemo već svaki dan izgledati isto, zbundani na -5°C, onda barem možemo mijenjati šalove, rukavice, šešire i kape koliko nas volja. Zapravo se najlakše poigrati sa šalovima. Ove godine izbor u online shopovima i dućanima omiljenih high street brendova vrlo je velik. Možete pronaći sve – od jednostavnih modela do upečatljivih boja, natpisa, bisera, šljokica... 

Mnogo je različitih materijala s kojima se možete poigrati. Najčešće je to pletivo, ali neke djevojke vole i svilene šalove te pašmine od pamuka. Zimi su ipak bolji izbor vuna ili konac jer šal mora obaviti svoju primarnu funkciju. No, trebate znati jednu stvar, ako ste primijetili da zimi imate više problema s kožom lica, možda je to upravo zbog tog omiljenog modnog dodatka. Zimi se češće mogu pojaviti akne uzduž linije čeljusti, po vratu i prsima, pa to možete zahvaliti šalu. Kao i u svakom odjevnom komadu, u tkanini ostaju znoj, prljavština, što uzrokuje promjene na koži. A ako ostavljate šal na stolcu nakon cijelog dana ili ga trpate u torbu, povećavate šanse da ćete na kožu prenijeti još više bakterija. Šalove treba prati redovito kao i odjeću kako biste izbjegli množenje bakterija. Posebno ako se radi o poliesteru. Pamuk je najbolji odabir jer daje koži da diše i znoj lakše isparava.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".