Umjesto kultnih balonera, Burberry u svojim tvornicama počinje proizvoditi maske za pacijente

Britanski luskuzni brend priključio se borbi protiv koronavirusa, ali i protiv siromaštva te financiraju razvoj cjepiva.
Vidi originalni članak

I dok pandemja koronavirusa polako mijenja i modni svijet, sve više high street i dizajnerskih brendova svoje tvornice pretvara u pogone za proizvodnju zaštitnih maski i odijela, dok beauty brendovi proizvode sredstva za dezinfekciju ruku. Pomoći se priključio i Burberry koji će donirati 100 tosuća kirurških maski britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, već su i tvornicu za proizvodnju kultnih balonera u Yorkshireu prenamijenili u tvornicu za proizvodnju zaštitnih maski namijenjenih pacijentima u britanskim bolnicama, piše Vogue. 

Osim toga, luksuzni se britanski brend obvezao i financirati istraživanje o cjepivima na Sveučilištu Oxford.

- Sveučilište Oxford bilježi velike uspjehe u otkrivanju cjepiva za hitne slučajeve, a njihovo cjepivo za COVID-19 trebalo bi se početi testirati idućeg mjeseca, napisali su na društvenim mrežama. Nadalje, brend planira surađivati s inicijativama FareShare i The Felix Project, kako bi pomogli u problemu siromaštva, koji se pojačao zbog pandemije koronavirusa. 

Ministar Beroš pravi je hit na društvenim mrežama; pogledajte najbolje objave:

- Iznimno sam ponosan što sam dio ove nevjerojatne obitelji dok radimo na pružanju podrške potrebitima u zajednici u ovim teškim vremenima - zajedno ćemo ovo prebroditi!, napisao je u emotivnom postu Riccardo Tisci, kreativni direktor brenda. 

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".