Umjesto klasičnih editorijala, talijanski Vogue siječanjski je broj opremio ilustracijama u svrhu očuvanja okoliša

Glavna urednica Emanuele Farneti rekla je kako je ovaj korak dio Vogueove inicijative usmjerene na očuvanje okoliša
Vidi originalni članak

Vogue, poznat kao modna Biblija, oduvijek volimo čitati, osobito zbog prekrasnim editorijala u kojima možemo pronaći sve najnovije trendove. Ipak, jeste li ikad razmišljali o tome što je sve potrebno da bi te nevjerojatne fotografije nastale, odnosno o posljedicama koje svako snimanje editorijala i naslovnica ima na okoliš?

Budući da se sve više povećava svjest o okolišu, održivost se provlači i kroz modu, pa je talijanski Vogue odlučio napraviti veliki korak po tom pitanju. Naime, ovog su se mjeseca odrekli klasičnih snimanja i klasičnih fotografija te, umjesto njih, magazin opremili - ilustracijama. Emanuele Farneti, glavna urednica talijanskog Voguea, rekla je kako je siječanjski broj prvi broj koji je izašao bez ijedne fotografije, otkako je fotografija "dostupna". Farneti je u uvodniku rekla kako je ovaj potez dio Vogueove inicijative usmjerene na očuvanje okoliša - artikulirana je prošlog mjeseca i "odobrena" od strane urednika svih 26 izdanja publikacije. Mi kažemo - za svaku pohvalu!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".