Umiruje, ali i krade pozornost: Jesen će obilježiti sve nijanse zelene koja ima moć osvježiti i najobičniji komad

Zelena je dovoljno efektna sama po sebi, kad se nosi samostalno, no odličan je temelj i za color-block kombinacije. Kad tmurne jesenske dane želite osvježiti jarkim bojama, isprobajte je u spoju sa zelenom
Vidi originalni članak

Kao jednu od najboljih boja koju možete izabrati ove jeseni i Vogue ističe zelenu. I to ne njezinu zemljanu, maslinastu varijantu, nego jarku nijansu kojom se stvaraju najupečatljivije color-block kombinacije. Posebno ističu nijansu koju je Pantone definirao kao “Lime Punch”, a imali smo je prilike vidjeti na ulicama Kopenhagena za vrijeme tjedna mode. Citrusnu nijansu u jesenske ormare donijela su i velika luksuzna imena poput Jacquemusa, Helmuta Langa, Balenciage i Marca Jacobsa.

Želite li se odmaknuti od ljetnih nijansi, inspirirajte se prijedlozima s modne piste koje donosi Elie Saab. Tamnija nijansa, ona koja se najtočnije može opisati poput boje trave, nosi se od glave do pete – na svim jesenskim favoritima, poput visokih čizama i jaknama koje će nas grijati kad nas dočekaju jesensko-zimske temperature.

Nije zelena rezervirana samo za svakodnevne stajlinge, već se nosi i u posebnim prigodama, što najbolje potvrđuje izbor odijela koja su odlična alternativa haljinama u formalnim prigodama.

I dok Elie Saab predlaže statement šljokičastu varijantu u kombinaciji s novim-starim trendom, platformama, brend Alexander McQueen donosi kombinaciju hlača na crtu i sakoa s naglašenim ramenima što, u zelenoj verziji, daje odličan odmak od klasike.

Pristupačniji model zelenog odijela ponudio je Mango, i to dobru, staru klasiku nosivu godinama –  hlače trapez-kroja i sako najbolje pristaju uz salonke, no u omiljenom spoju elegantnog i ležernog super će se uklopiti i s tenisicama. Želite li u stajling ubaciti još poneku boju, a neutralne nijanse čine vam se monotone, isprobajte ljubičastu koja kontrastnu zelenu odlično nadopunjuje.

Osim haljina za posebne prigode, u zelenim nijansama odlično izgleda i pletivo koje će nas grijati. Preferirate li moćnu nijansu samo na modnim dodacima, naići ćete na izvrsne kolekcije i dizajnerskih i high street kuća.

Bottegina kultna torba intrecciato dizajna nosi se u zelenoj varijanti, dok je Gucci svoj vintage klasik, omiljenu torbu Jackie, predstavio u zelenoj kožnoj verziji. Mango u kolekciji ima torbu u jednoj od onih nijansi kakve predlaže Vogue, a takva će izvrsno razvedriti i najtmurnije dane koje nam jesen donosi.

Povratnički retro-trend, platforme, fantastično izgledaju presvučene u zeleni saten, model koji je dio nove Aquazzura kolekcije, a dobar “dupe” satenskih platformi donosi Zara. Ljubitelji čiste elegancije preferirat će Aquazzurin slingback model sa šljokičastim detaljima.

Najljepše zelene komade za jesen pred nama pronađite u galeriji

Zara, 399 kn Zara, 179 kn Victoria Beckham, My Theresa, 575 eura Valentino, My Theresa, 3900 eura The Attico, My Theresa, 980 eura Rebbeca Vallance, My Theresa, 420 eura Paris Texas, My Theresa, 645 eura Mango, 99 kn Mango, 249 kn Kenzo, My Theresa, 450 eura Jonathan Simmkhai, My Theresa, 510 eura Gucci, My Theresa, 1500 eura Gucci, My Theresa, 2500 eura Ganni, My Theresa, 295 eura Bottega Veneta, My Theresa, 1700 eura Bottega Veneta, My Theresa, 490 eura Blumarine, My Theresa, 530 eura Aquazzura, My Theresa, 850 eura Ami Paris, My Theresa, 360 eura Alxander McQueen, My Theresa, 2190 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".