U Zaru su stigle ultra-visoke platforme koje izgledaju poput Versaceovih, biste li ih nosili?

Uz Valentino, upravo je Versace brend čiji su modeli platformi među traženijima.
Vidi originalni članak

Jedan od najvećih trendova o kojem se ovog proljeća priča svakako su platforme. Novi-stari trend, za kojeg su mnogi mislili da će ostati dio modne povijesti, ipak nam se vratio, a ljubiteljice mode brzo su ga uklopile u svoje kolekcije pa su cipele s ultra-visokom platformom i potpeticom postale neizostavan dio proljetne garderobe.

Trend je među prvima nosila talijanska influencerica Chiara Ferragni koja se pojavila u ružičastim Versace salonkama. Uz Valentino, upravo je Versace brend čiji su modeli platformi među traženijima. Njihov model Medusa, kakvog nosi i Chiara, zaludio je modni svijet. Nakon ružičaste, ponudili su varijante u još nekoliko boja poput žute, crne, boje lavande, crvene, plave i puderaste. 

Prati ih i vrtoglavo visoka cijena pa Medusa model košta 1190 eura, odnosno nešto više od 9400 kuna. Kao i s mnogim trendi modelima, i ovim su se inspirirale high street kuće pa su u svojim kolekcijama ponudili modele koji neodoljivo podsjećaju na dizajnerski. Tako je Zara ovih dana u kolekciju dodala dva para platformi koje su, zahvaljujući kvadratnom vrhu i efektu satena, vrlo slične Versaceovom hitu.

Njihova je cijena znatno pristupačnija pa model u crnoj ili zelenoj boji košta 549,90 kn. Crne su platforme dostupne za kupnju, dok na zelene treba još malo pričekati, a oni najnestrpljiviji mogu se predbilježiti kako bi prvi dobili obavijest o njihovoj dostupnosti.

CR Fashion Book piše da platforme imaju zanimljivu povijest koja seže sve do starih Grka koji su ih nosili kako bi izgledali više i pokazali svoj viši društveni status.  Nosile su ih Venecijanke u 16. stoljeću kako im raskošne haljine ne bi dodirivale tlo, a postale su hit u tridesetim godinama zahvaljujući dizajneru Salvatoru Ferragamu koji je kreirao platforme za Judy Garland

Obilježile su disko-razdoblje i lude sedamdesete, a vraćaju se i dvadesetak godina kasnije, i to u obliku punk-modela. Jedan od najpoznatijih je onaj s potpisom Vivienne Westwood koje je Naomi Campbell prošetala po modnoj pisti. U glazbenom svijetu, popularizirale su ih Spice Girls, a u svoje ih je revije uključio i Alexander McQueen.

Sviđa li vam se trend platformi, zavirite u galeriju gdje smo izdvojili još super modela

Chloe, Net a Porter, 590 eura Miu Miu, My Theresa, 720 eura Bottega Veneta, Net a Porter, 750 eura Gucci, My Theresa, 590 eura Gabriela Hearst, Net a Porter, 590 eura Dries van Noten, My Theresa, 524 eura Loewe, My Theresa, 790 eura Salvatore Ferragamo, Outnet, 510 eura Valentino, Net a Porter, 850 eura Prada, My Theresa, 409 eura

Mama i kći uvijek nas oduševe smislom za modu: 'Ja sam se prva ujutro ovako obukla za školu, a mama se kasnije uskladila'

Svaki put oduševi modnim izborom: Ovog proljeća krade pozornost u hlačama koje se ne bi svatko odvažio kombinirati

'Ovo je bio prvi put u povijesti suprugove obitelji da netko nema dogovoreni brak. Bilo je 1200 gostiju i trajalo je tri dana'

Iz popularne parfumerije preporučuju najdugotrajnije parfeme na koži koji nisu skuplji od 709 kuna

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".