U muzeju Zagreb 80's održana revija koja vraća u zlatno desetljeće: Otkrivene male tajne modne špijunaže, posjetitelji uživali u hitovima osamdesetih

Reviju je osmislila stilistica Paula Veličković, i to od odjevnih komada koje je ustupila Branka Vučetić Atletić, nekdašanja supervizorica u kući visoke mode Cardin.
Vidi originalni članak

Proteklog je vikenda u muzeju Zagreb 80's održana zanimljiva modna revija, i to od komada koje je Branka Vučetić Atletić ustupila iz vlastite zbirke originalne kolekcije Pierre Cardin. Modna revija bila je dio predstavljanja novog programa muzeja koji nas vraća u osamdesete godine prošlog stoljeća. 

Branka Vučetić Atletić osamdesetih je bila supervizorica u kući visoke mode Cardin, a danas je osnivačica i mentorica Učilišta Profokus. 

Muzej Zagreb 80's zamišljen je kao interaktivna vremenska kapsula, a modnom je revijom prikazan lifestyle zagrebačkih žena u zlatnoj dekadi. Reviju je osmislila stilistica Paula Veličković, a posebno su zanimljive male tajne modne špijunaže i razni detalji koji čine razliku između visoke mode i konfekcije. Upravo je o njima govorila Branka Vučetić Atletić. 

Reviju su nosile stvarne zagrebačke žene i jedan muškarac koji su na zabavan način posjetiteljima dočarali te zlatne osamdesete. Za originalne frizure pobrinula se Ana Kuštre iz dobro poznatog zagrebačkog salona Frizeraj šminkeraj, a za šminku je zaslužan Marko Kriste. Osim u reviji, posjetitelji su uživali i u glazbenim hitovima osamdesetih, kao i zaboravljenim pićima poput gustog sa šlagom, Amara... 

Svake subote, od 19 do 22 sata, u prostorijama muzeja održavat će se radionice čiji je cilj podariti ženama nadahnuće u izgradnji stila i ženstvenosti kroz zabavu i interakciju, rekli su iz muzeja, i dodali da je tema iduće radionice ulična moda osamdesetih godina. 

Agentica za nekretnine na špici se istaknula izborom hlača: Tako efektan model ne viđamo svaki dan

Elegantna satenska haljina fantastično izgleda kad se spoji s klasičnim čizmama i vestom, baš kako je nosi studentica prava

Najprodavanija maskara s Amazona dostupna je i kod nas za 28,90 kn: Trepavicama daje volumen, izgledaju gušće i duže

Jedna od najbolje odjevenih Hrvatica u izdanju bez greške: Ovih dana prepišite fantastične ideje Maje Tedeschi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".