U novim nastavcima Seksa i grada, Carrie nosi high street haljinu. Taj je potez proglašen - skandaloznim

Problem s Forever 21 haljinom nije samo u tome što se radi o pristupačnom brendu, nego obožavatelji smatraju da se ne promišlja dovoljno o održivosti mode.
Vidi originalni članak

Instagram profil "Just Like That Closet" u kratkom je roku prikupio više od 52 tisuće pratitelja - kad kažemo u kratkom roku, mislimo na vrijeme od početka snimanja novih nastavaka Seksa i grada, reboota And Just Like That. Na profilu donose uvid u najbolje odjevne kombinacije, a jedna je izazvala posebnu pozornost.

Riječ je o kombinaciji u kojoj je Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw nosila haljinu s potpisom high street brenda Forever 21. Fotografi su ulovili jednu od scena na ulicama New Yorka, gdje je nosila haljinu paisley uzorka preko plave košulje. Haljinu, čija je cijena svega dvadesetak dolara, kombinirala je s Gucci x Balenciaga "Hourglass" torbom i dizajnerskim Terry De Havilland sandalama na platformu, a obožavatelji se ne prestaju pitati iduće. Zašto je naime, jedna Carrie Bradshaw, žena koja je bila na rubu financijske propasti, a pritom imala kolekciju Manolo Blahnik cipela vrijednu 40 tisuća dolara, odjenula high street brend, piše Vogue. Je li Carrie više uopće Carrie, pitaju se fanovi. 

S jedne strane, Carrie su uvijek kritizirali kako posjeduje nerealističnu garderobu, s obzirom na informacije koje se znaju o njezinim prihodima pa, Vogue piše, kako se Carrie možda, u novim nastavcima, oblači u skladu sa svojim mogućnostima

Ipak, problem s Forever 21 haljinom nije samo u tome što se radi o pristupačnom brendu, nego obožavatelji smatraju da se ne promišlja dovoljno o održivosti mode. Tako je jedna bivša modna urednica na Instagramu napisala kako je "zločin" što nosi haljinu koja potiče brzu modu, a zanemaruje održivost i etički tretman radnika u modnoj industriji. 

Nadalje, Vogue piše kako se i komentira i sam stajling za kojeg kažu kako jednostavno nije dobar i kako se vidi da kostimografkinja Patricia Field, koja stoji iza genijalnih stajlinga poput tilaste suknje i Diorove newspaper haljine, ne radi na novim nastavcima. Neki taj nedostatak uspoređuju i s onim da se u novim nastavcima ne pojavljuje Kim Cattrall kao Samantha.

Patricia Field je za WWD komentirala kako se posvetila drugoj sezoni Emily in Paris, a njezinu je ulogu preuzela Molly Rogers koja je radila u njezinoj trgovini, kao i na seriji Seks i grad. 

Vogue piše kako se u post-pandemijskom New Yorku događa pokret za rasnu i društvenu pravdu, a posljedično bi Carrie i društvo trebali nositi odjeću koja ne slijedi samo neke etičke i održive kodekse u proizvodnji, nego je i promišljena. Kažu, sada je na nama red da se zapitamo - modni svijet izvan serije Seks i grad se mijenja, no hoće li se Seks i grad promijeniti s njim? 

 

Leonarda Lončar i kći Marta najstajliš su prizor sa špice: 'Nastojimo biti odjevene u skladu s trenutkom gdje se krećemo'

Odvjetnica izvrsnog stila nosi torbu koja je nekad bila veliki hit, a trendseterice je opet obožavaju

Na špici dugo nismo vidjeli ovakvu eleganciju: Kombinaciji prelijepe dame ne možemo pronaći zamjerku

Ljepotica iz centra Zagreba: 'U zadnje vrijeme više se bavim stilom svog supruga, nego svojim'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".