U Kopenhagenu se održao prvi fizički Tjedan mode u koronakrizi, a trendseterice su pokazale koji brend obožavaju

Danski brend Ganni pokazao se kao vladar ulične mode u Kopenhagenu, a Dankinje su definitivno njegove najbolje ambasadorice
Vidi originalni članak

Revija Giorgija Armanija održana u ožujku bez publike bila je jedna od posljednjih održanih fizičkih revija na Tjednima mode, nakon čega je uslijedila karantena. Revije su se preselile u digitalni svijet i nove smo kolekcije pratili online.

Zbog straha od koronavirusa, Giorgio Armani održao modnu reviju bez publike

Ipak, Danci su Tjedan mode u Kopenhagenu odlučili održati na način kako su se revije održavale prije koronakrize, odnosno nove kolekcije predstaviti na pravim, fizičkim revijama. Danas je zadnji dan Tjedna mode u Kopenhagenu koji se održavao od 10. do 12. kolovoza, a Cecilie Thorsmark, izvršna direktorica Tjedna mode u Kopenhagenu, izjavila je da je veseli što će se Tjedan mode u danskoj prijestolnici održati u isto vijeme kao i prijašnjih godina, ali uz pojačane mjere opreza.

Također, treba napomenuti kako će dio dizajnera revije ipak održati digitalno, a svaka je modna kuća mogla sama odlučiti hoće li nove kolekcije predstaviti virtualno ili uživo, na otvorenom. Kako piše Forbes, Tjedan mode u Kopenhagenu poseban je i po tome što je Thorsmark odlučila uspostaviti trogodišnji plan za održivost i napraviti checklist kojeg će se svi dizajneri morati držati, a prema kojem će se od njih zahtijevati da povećaju svoju etičku i ekološku praksu i procese. Ideja je prvi put predstavljena u siječnju 2020., a neće postati obvezujuća sve do 2023. godine. Ipak, brendovi se sve više drže propisanih standarda. Tjedan mode u Kopenhagenu predstavio je i listu sa 17 točaka za održivost koje zahtijevaju minimalnu razinu osvještenosti i održivosti. 

Jedan od brendova koji je novu kolekciju predstavio uživo je i Ganni, brend kojeg se može proglasiti vladarem ulične mode u Kopenhagenu jer ga fashionistice jednostavno obožavaju. Dankinje su definitivno najbolje ambasadorice ovog cool brenda, a svaka od njih zna kako isfurati lepršave wrap haljine, bluze sa statement ovratnicima, pletivo i kožne komade, a da pritom ostane autentična i ima vlastiti stilski potpis. 

Predstavljena jedna od prvih kolekcija čiji dio su i zaštitne maske: Dizajnerica želi potaknuti ljude na njihovo nošenje
Znate li za second hand shop na kojem dizajnerske komade možete kupiti po super cijenama? Josipa otkriva kako kupovati
Domaći dizajneri nakon 'lockdowna': Kupci su se vratili, budućnost je teško predvidjeti, ali smo spremni za izazove
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".