U fokusu je jedan od najglamuroznijih crvenih tepiha: Ovo su najzanimljivija izdanja s prvih nekoliko dana Filmskog festivala u Veneciji

Osim ljubitelja filmova, u Venecijanskom filmskom festivalu uživaju i ljubitelji mode zahvaljujući odličnim izdanjima s crvenog tepiha.
Vidi originalni članak

Crveni tepih Filmskog festivala u Veneciji jedan je od najglamuroznijih, slično poput onog u Cannesu. Odjevne kombinacije s crvenog tepiha komentiraju se danima, a zvijezde s glumačke A-liste nisu tamo samo kako bi promovirale nove filmove, nego pokazale i odlične modne trenutke, nastale u suradnji s dizajnerima i stilistima. Osim ljubitelja filmova, u Venecijanskom filmskom festivalu uživaju i ljubitelji mode jer imaju prilike vidjeti najbolje od ready-to-wear i couture mode na jednom mjestu. 

Jedna od kombinacija koja je izazvala mnogo pozornosti bila je ona Cate Blanchett koja se na crvenom tepihu pojavila u Schiaparelli dizajnu. Odabrala je crni kombinezon koji se ističe cvjetnim dodatkom na dekolteu.

Kombinacije koje se uvijek s nestrpljenjem iščekuju su one Timotheeja Chalameta jer svaki put pokaže sasvim neočekivanu kombinaciju. Tako je bilo i ovog puta, kad ga je dočekalo i mnogo obožavatelja, a za jedno od pojavljivanja odabrao je maskirne bermude, jaknu s izvezenim detaljima i glomazne čizme. 

Za premijeru filma "Bones and All" odabrao je crveni kombinezon golih leđa koji je kombinirao s gležnjačama i Ray Ban sunčanim naočalama.

Tessa Thompson ukrala je pozornost u dvije raskošne i jedinstvene kreacije. Prvu potpisuje Elie Saab, a monokromatska kombinacija jedna je od onih koje na crvenom tepihu ne prolaze nezamijećeno. Haljinu sa "šlepom" i ovratnikom iznad glave kombinirala je s hulahopkama, salonkama i torbom u istoj nijansi, a sve je upotpunila i crvenim ružem.

Drugi stajling potpisuje Armani Privé, a riječ je o kreaciji iz proljetne kolekcije za 2009. Time je potvrdila da se modni trendovi vraćaju, a volimunoznu haljinu nosila je umjesto topa te je kombinirala uz šljokičastu suknju

Julianne Moore ukrala je pozornost u dvije raskošne haljine, jednoj koja naginje minimalizmu i drugoj kojoj se može dodati pridjev statement. Na prvoj je večeri nosila dizajn luksuzne talijanske modne kuće Valentino, a svjetlucavno izdanje u prozirnoj haljini nadopunjenoj plaštom pratilo je i niz pozitivnih komentara.

Druga je haljina dio Armani Privé couture kolekcije za jesen 2022., a ističe se dubokim izrezom. Haljinu je nadopunila Cartier nakitom, a stajling potpisuje stilistica Kate Young.

Izdanja o kojima se priča crvenim je tepihom prošetala i Rocio Munoz Morales. Španjolska glumica, voditeljica i manekenka za jednu je večer odabrala haljinu s metalik resama koja se može opisati kao pravi statement komad u ormaru, dok se na drugoj večeri pojavila u iznimno elegantnoj crnoj-bijeloj kreaciji. Kontrastna haljina nadopunjena je mašnom oko struka, a glumica je stajling zaokružila raskošnom ogrlicom.

Jedan od upečatljivijih stajlinga prošetala je glumica i model Jodie Turner-Smith koja je za crveni tepih odabrala Gucci. Haljinu od tila, naglašenih ramena i upotpunjenu šljokicama, nadopunila je neočekivanim detaljem - zelenim satenskim rukavicama, a nijanse zelene uskladila je i s ogrlicom. 

Gucci potpisuje i kreaciju koju je nosila na ceremoniji otvorenja, sastavljenu od haljine u negliže stilu i visokih bijelih čizama koje sežu do bedara. I tada je kombinaciju zaokružila rukavicama, ovog puta lateks modelom u prljavo bijeloj varijanti.

Luksuzni talijanski brend izabrala je i Melanie Laurent pa se na crvenom tepihu pojavila u slojevitoj puderastoj haljini koja se ističe dugačkim plaštom i sjajnim rukavima.

Jedno od elegantnijih izdanja pokazala je manekenka Kelsey Merritt koja se na crvenom tepihu pojavila u Rami Al Ali haljini i Casadei sandalama. Ružičasta šljokičasta haljina prati liniju tijela, a volani na gornjem dijelu detalji su zbog kojih se haljina dodatno ističe.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".