Tri sestre Delevingne

Ne vrti se sve oko kraljevske obitelji. Engleska modna i društvena scena ne bi bila ni upola zanimljiva bez Chloe, Poppy i Care - partijanerica i zaljubljenica u modu.
Vidi originalni članak

Oči svjetske i engleske javnosti još su uvijek uprte u kraljevsku obitelj, vojvotkinju Catherine i malog nasljednika Georgea, no slavna obitelj Delevingne uspijeva se i dalje izboriti za svoj komadić pozornosti. Njezine dvije najbitnije članice, Poppy i Cara, ne skrivaju svoj privatni život. Poppy Delevingne karijeru je počela kao manekenka i model, a sa svojih 178 centimetara visine najviša je od sestara Delevignge. No brzo je pala u sjenu kada se na scenu pojavila 21 – godišnja Cara. Ljepotica upečatljivih obrva jedan je od najtraženijih svjetskih modela, ali napravila je i nekoliko izleta u glumačke i glazbene vode jer glazbu smatra svojim životnim pozivom.Zanimljive su sestre prodrmale uspavanu britansku scenu. Možete ih vidjeti na probranim zabavama, u elitnim klubovima i u društvu bogataša i plemića poput Dashe Zhukove, princeze Beatrice, princa Charlesa i Williama. Cara i Poppy svojom medijskom pojavom bacaju sjenu na druge po važnosti britanske sestre – sestre Middletone. No, za razliku od Pippe i Kate Middleton, koje su se „probile“ zahvaljujući ambicioznoj majci, sestre Delevingne za svoj društveni status mogu „okriviti“ plemićko podrijetlo roditelja Charlesa i Pandore, kao i njezina oca – Sira Jocelyna Stevansa.

Sir Jocelyn, poznat po nadimku Piranja, začetnik je modernog novinarstva u Britaniji pedesetih godina prošlog stoljeća. Obiteljsko bogatstvo omogućilo mu je kupnju magazina  Queen, tadašnjeg glasila namijenjenog društvenoj eliti. Na čelo je stavio Beatrix Miller, modnu urednicu koja se kasnije proslavila radom na Vogueu. Magazin Queen postao je platforma za komercijalnu zabavu i uz njegaje nešto kasnije nastao prvi piratski radio Caroline, također pod Jocelynovom ovlasti. Sedamdesetih je Queen prodan rivalu, izdavačkoj kući Harper`s Bazaar, od koje je poslije preuzeto i ime magazina. Sir Jocelyn se pak okrenuo menadžerskom poslu i postao direktor tabloida Daily Express i Evening Standarda. Nadimak Piranja uslijedio je u vrijeme tih angažmana. Nije tolerirao rasipništvo, a neradništvo mu je bilo najmrskije pa je kolektivno otpuštanje radnika bila njegova svakodnevica. Postoje priče da je modnoj novinarki, iznerviran loše napisanim člankom, bacio pisaći stroj kroz prozor te da je škarama prerezao telefonsku žicu jer mu je sugovornik išao na živce. Nakon stresnog direktorskog posla Jocelyn je od devedesetih do 2000. godine predsjedao English Heritageom, javnim tijelom koje se bavi očuvanjem engleskih znamenitosti među kojima je najpoznatija Stonehenge. Iako je u poslu isticao čiste puritanskih vrijednosti i uzor mu je bila Margareth Thatcher, njegov privatni život i ljubav prema ženama druga su priča.

Prva supruga Janie Sheffield bila je dvorska dama princeze Margarete i poznati model svog vremena. Iz braka s Janie Piranja je dobio četvero djece. Pandora je treće njihovo dijete, a najmlađe sin Rupert, mentalno zaostao i nepokretan, zbog kojeg su roditelji zanemarivali ostalu djecu. Nesuglasice Jocelyna i Janie zbog odgoja najmlađeg sina Ruperta odvele su Jocelyna u ruke Vivien Duffield, poznate dobrotvorke i kćeri britanskog tajkuna Charlesa Clorea, koji je imao dionice robne kuće Selfridges vrijedne 45 milijuna funti. Potkraj osamdesetih osnovala je fundaciju koja je nosila njezino ime i podržala projekte Royal Opera Housea i muzeja Tate, British i Natural. Otac Charles bio joj je najveća života potpora i odgojio ju je u strogom duhu. Želio ju je maknuti iz okrutnog svijeta biznisa u kojem dominiraju muškarci, no Vivien je bila tvrdoglava. Karakterom je odgovarala Jocelynu pa su je mnogi poznanici opisali kao borbenu nasilnicu. Turbulentna veza koja je trajala 32 godine bila je obilje-žena svađama i mirenjima, ali i luksuznim zabavama, poput one kakvu je Vivien organizirala za Jocelynov 70. rođendan.

O trodnevnom slavlju u švicarskom skijalištu Gstaadu, kada je sportska dvorana pretvorena u glazbenu dvoranu nalik onim pariškim, i danas se priča u krugovima engleske elite. Raskid nakon tri desetljeća zajedničkog života uslijedio je kada je Jocelyn našao novu partnericu, Emmu Cheape, daljnju rođakinju kraljice Elizabete. Piranjina djeca iz prvog braka proživljavala su traumatično djetinjstvo, razapeta između stalnih roditeljskih svađa i pažnje usmjerene na bolesnog Ruperta, što je krhku i labilnu Pandoru odvelo u pakao droge. Noćne zabave, alkohol, droga i muškarci bili su njezina svakidašnjica u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, sve dok nije upoznala Charlesa Delevingnea.

Sin britanskog plemića Edwarda Delevingnea i vikontese Angele Greenwood bio je jedan od najpoželjnijih neženja u Londonu. Deset godina stariji Charles brzo je osvojio nestabilnu i ovisnošću opterećenu Pandoru. Mondeni par vjenčao se 1983. godine, a godinu dana poslije na svijet im je došla kći Chloe. Iako se još uvijek borila s ovisnošću, Pandora je dvije godine poslije na svijet donijela i Poppy. Neobično ime navodno je imalo veze s Pandorinom drogeraškom krizom i napadom ludila, no to su više nagađanja same Poppy. Nakon desetak godina pakla, Jocelyn je kćer izvukao iz ovisnosti. Njezina je dilera strpao u zatvor i odveo kćer u švicarsku kliniku za rehabilitaciju. Pandora je bila zdrava i izliječena, rodila još jednu kćer, divnu Caru, i danas u robnoj kući Selfridges vodi odjel namijenjen ekskluzivnim kupcima.Charles Delevingne osigurao je lijepo djetinjstvo trima svojim kćerima. Odrastanje u Belgraviji, jednoj od najelitnijih četvrti zapadnog Londona, potvrdilo je status sestara Delevingne. Poppy je velika prijateljica Daše Žukove, princeze Beatrice (a Pandora je najbolja prijateljica Beatricine majke Sarah Ferguson) i dizajnera Matthewa Williamsona, kojemu je s vremenom postala muza. Cara se može pohvaliti da su joj nekadašnji stanovnici Belgravije, Joan Collins i Nicolas Colderidge, predsjednik izdavačke kuće Conde Nest, krsni kumovi.

Chloe, najtiša i najstarija od sestara Delevingne, ne ističe celebrity prijatelje ni susjede. Život u Belgraviji, blizina Buckinghamske palače i imanje vrijedno deset milijuna funti nisu bili dovoljni da Charles nastavi tamo živjeti s obitelji. U doba najveće krize prodao je velebno izdanje, a dobiveni iznos investirao u proširenje posla. Direktor je pet tvrtki koje se bave prodajom i kupnjom posjeda, od kojih je jedna dobila ime po najmlađoj kćeri Cari.
Obitelj Delevingne, osim dobrog odgoja, svojim kćerima je osigurala i pristojno školovanje. Najstarija kći Chloe studirala je biomedicinske znanosti na londonskom sveučilištu, no nikad nije diplomirala iako je zovu „pametnom Delevigne“. Često je spominjala kako joj je obitelj na prvom mjestu i na zabavama se uglavnom pojavljuje u društvu roditelja. No, privatni život odgovorne sestre otišao je u malo drugačijem smjeru. Nakon zaruka s dugogodišnjim momkom Louisom Buckworthom i vjenčanja desetljeća, na kojem je bila i bivša spajsica Geri Halliwell, ipak se pokazalo da nije sve tako idilično. Nakon samo 17 mjeseci Chloe se razvela. Razlog? Zaljubila se u vjenčanog kuma Eda Granta, koji se poput njezina oca bavi nekretninama. Iako su Chloeini roditelji uplatili romantično putovanje da bi spasili brak Chloe i Louisu, ona je odabrala Eda. Par 
se danas rijetko pojavljuje u javnosti, a Chloe se posvetila humanitarnom radu i dolazi isključivo na domjenke princa Charlesa.

Dvije godine mlađa Poppy pohađala je prestižnu školu Bedales, čiji su učenici bili Lily Allen, Sophie Dahl, Alice Dellal i Daniel Day Lewis. Neformalan pristup znanosti privukao je i Saru Doukas, vlasnicu i osnivačicu modne agencije Storm. Ona je u Bedales upisala svoju kćer te ja na jednoj školskoj priredbi zamijetila tinejdžericu Poppy. Svijetla kosa, manekenska visina, pjegice i mudri Sarin savjeti Poppy su odmah donijeli suradnju s britanskim modnim brendovima. Usprkos čestim manekenskim angažmanima, lijepa plavuša željela je nešto više od hodanja po pisti, a gluma je bila njezin odabir. Otišla je New York, našla agenta, dijelila stan sa Siennom Miller, koja je nastupala na Broadwayu i pokušala se probiti na filmsko platno, no nekoliko reklama koje je snimila nisu pogurale glumačku karijeru u pravom smjeru pa se vratila u London, gdje je ponovno počela izlaziti, zabavljati se i putovati. Jedan put na Ibizu donio joj je sudbonosan susret – upoznala je manekena Jamesa Cooka, koji ju je potkraj prošle godine zaprosio nakon sedam godina veze. Zaruke je Poppy ushićeno objavila na Twitteru, no samo tjedan dana poslije najavila je veliki pohod na Hollywood i stavila zaruke na čekanje. Ali već u kolovozu ove godine počelo se naveliko pričati o datumu vjenčanja. Kada god ono bilo, bez sumnje će se najbolji dizajneri žestoko boriti da baš oni kreiraju njezinu vjenčanicu.

Obrazovanje u Bedalesu pokazalo se kao dobra odskočna daska i najmlađoj Delevingne – Sara, koja je otkrila Poppy, isto je učinila i s Carom. Dolazak u modnu agenciju Storm Cari je donio suradnju života – ugovor s Burberryjem i reklamu za slavni baloner. U intervjuu nekoliko mjeseci kasnije priznala je kako je prilično ludo i nestvarno vidjeti svoje lice na golemoj reklami na gradskom trgu. Početničke korake na pisti Cara je napravila na reviji Clemensa Ribeira u Londonu nekoliko mjeseci prije kampanje, a iste godine angažirali su je za editorijale u Vogue, Harper´s Bazaaru i Numeru. Prošle godine proglašena je modelom godine na dodjeli British Fashion Awards, ali sestra Poppy tri dana joj nije čestitala na tome. Navodno zato što joj je mobitel neprestano bio zauzet.

Mlada Cara niže uspjehe na modnom polju, ali bi i uspjesi u glazbi i glumi trebali uslijediti. Ljepotica obožava pjevati i navodno ima nevjerojatan glas. Što se tiče glume, prve korake već je odradila u kinohitu „Ana Karenjina“, u kojem je glumila princezu Sorokinu. Carini filmski izleti i editorijali, korištenje vulgarnih izraza i psovki u intervjuima, čudni paketić bijelog praha koji joj je nedavno ispao iz torbe, brza hrana, koketiranje s biseksualnošću i noćni život koji provodi u društvu nove najbolje prijateljice Rihanne osigurali su joj milijunske upite na Googleu i nove fanove na Instagramu. Rihanna je preuzela mjesto Rite Ore, koja je prije četiri mjeseca nosila titulu ponosne prijateljice Care Delevingne. Nažalost, ljubav je pukla nakon predstavljanja kampanje DKNY u kojoj su Cara i Rita bile zaštitna lica. Tada je Cara neočekivano iskočila na pozornicu i oduzela mikrofon prijateljici. Do tada nerazdvojne „ženice“, kako su nazivale jedna drugu, zahladile su odnose jer je Riti dosadilo Carino ekscentrično ponašanje. Ekscentrična je Cara prekinula kratkotrajne veze s mladim pjevačima Herryjem Stylesom i Jakeom Buggom jer su joj dosadili nezreli dečki. 

Izazivanje pozornosti nekonvencionalnim ponašanjem tipično je za obitelj Delevingne, pa čak i na formalnim večerama, poput one koju je organizirao obiteljski prijatelj princ Charles, gdje se obitelj Delevingne pojavila u punom broju. Princ Charles zabavljao je prisutne šalama i, dok su kamere zabilježile Caru i tatu kako se grohotom smiju, fotke paparazza otkrile su Poppy koja se dosađivala i kolutala očima na šale princa Charlesa. Imaju li Poppyne grimase veze s lošim vicevima ili pak činjenicom kako joj mlađa sestra krade svaku sekundu slave, ne znamo. No, jedno je sigurno – britanska scena bila bi znatno dosadnija bez ove urbane plemićke obitelji i atraktivnih sestara.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".