Tri desetljeća Charlie Designea

Multimedijalnim konceptom obilježena jubilarna obljetnica kultnog modnog brenda dizajnerice Loredane Bahorić
Vidi originalni članak

U subotu navečer Galerija Bačva i Meštrovićev paviljon nisu bili dovoljno veliki da prime sve ljubitelje i štovatelje modnog brenda Charlie Design. Loredana Bahorić davno je ponijela titulu modne ikone hrvatske scene, a njen avangardni stil nije samo ono što osobno preferira već je utkan u njen brend, koji promovira modu na najljepši način ukazujući ženama kako da izgrade svoj stil i budu jedinstvene.

Ovu jedinstvenu proslavu nisu propustila brojna imena društvenog života poput: Đurđe Tedeschi, Tihane H. Zalepugin, Mare Milin, Nade Abrus, Anje Šovagović Despot, Branke Donassy, Sare Renar, Ronalda Brusa, Nenada Korkuta, Luke Grubišića i brojni drugi.

Lori was here je potpuno bijela priča koja djeluje gotovo trodimenzionalno, kao prepoznatljiva Loredanina estetika, arhitektonske forme, dekonstrukcija, monokolor. Kolekcija je nastala iz prerađenih oblika prijašnjih sezona te predimenzioniranim formama, perforacijama, dekonstrukcijskim elementima koji djeluju i funkcioniraju gotovo vanvremenski. Kolekcijski dio priče naglasili su i nestvarni modni vizuali te fotografije modnih kampanja Loredane Bahorić tijekom kojih je dizajnerica surađivala s nekim od eminentnih imena hrvatske fotografske scene – Marom Milin, Andrijom Zrmanovićem, Mladenom Šarićem, Deckerom i Kutićem te Šimom Eškinjom.

Za glazbeni dio ovog multimedijalnog doživljaja bila je zaslužna Sara Renar, kantautorica koja je svojim osebujnim glasom i nastupom zaokružila ovu bajkovitu noć.

Uvelike zaslužan za ovo modno zbivanje bio je vodeći kartičarski brend u Hrvatskoj American Express, koji je prepoznao umjetnost i rad Loredane Bahorić kao ambasadorice hrvatske umjetnosti i modne scene. Na samom projektu, osim ponajboljih hrvatskih fotografa, sudjelovali su i najpoznatiji modni teoretičar dr. Nenad Korkut i likovna kritičarka Iva Korbler, koji su prisutnima otvorili vrata u čudesan svijet Charlie Designa te najveća imena beauty i modne scene: vizažistica Simona Antonović i make up brend Jane Iredale, kao i hair stylisti iz salona Sasha.

Gosti su uživali u ukusnim zalogajima rođendanske torte koju je za ovu priliku posebno priredio cateringa Placa, poznat po tome što tradicionalne recepte nastoji prenijeti na nov, moderan načine, a za dobro raspoloženje pobrinula su se i vina Korlat. Uz ovako dobre dojmove, brendu Charlie design i dizajnerici Loredani Bahorić možemo samo poželjeti još 30 godina kreativnosti i uspjeha. Posebna zahvala partnerima DDVstyle, Insieme i Studio Cerovski na realizaciji projekta.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".