Trendseterice nose ove cipele već godinama, a ponovno su hit i u ovoj jesenskoj sezoni

Ovi elegantni i sofisticirani komadi obuće postali su neizostavan dio garderobe mnogih žena, pružajući im šarmantan i profinjen izgled
Vidi originalni članak

Napraviti modni komad koji ostaje relevantan i cool desetljećima je gotovo nemoguće u današnjem svijetu brze mode. No, 1953. Aldo Gucci uspio je učiniti upravo to svojom kreacijom Gucci mokasina sa zlatnom kopčom u obliku lanca za konje. Sin osnivača Guccija bio je inspiriran siluetama mokasina koje je primijetio da ljudi nose tijekom putovanja u New York City, a nakon povratka u Italiju, Gucci je izradio kožni dizajn koji je otada jedan od najpopularnijih modela mokasina.

Od tada su bezvremenske cipele postala omiljene za muškarce i žene diljem svijeta. Bile su glavni model mokasina u ormaru Jane Birkin, posebno tijekom njezinih putovanja na jug Francuske tijekom 70-ih. Rukovoditelji, poput Jordana Belforta, kojeg je Leonardo DiCaprio portretirao u Vuku s Wall Streeta, učinili su ih neslužbenim dijelom svoje uredske uniforme u kasnim 80-ima i ranim 90-ima. I u 2023., jednostavna, ali chic cipela postala je glavni dio garderobe koju obožavaju današnje trendseterice, od Kendall Jenner i Hailey Bieber do Katie Holmes i Zoë Kravitz.

Nije samo elegantna silueta ono što je osvojilo srca, pažnja posvećena detaljima i izdržljivost čine ih pametnom investicijom. Tijekom godina, Guccijeve mokasine promijenilo je nekoliko kreativnih direktora brenda na najspektakularnije načine. Alessandro Michele izdao je model otvorenog tipa ukrašen krznom, dok se Tom Ford okušao u egzotičnim završnim obradama od krokodila. Iako postoje mnoge iteracije, jedna im je stvar zajednička: besprijekoran spoj udobnosti i sofisticiranosti.

Dok marka slavi 70 godina ležerne elegancije, sada se čini kao sjajno vrijeme da uložite u par za sebe. 

U galeriji pogledajte najbolje modele Gucci horsebit loaferica:

FOTO: Gucci 775,00 EUR FOTO: Gucci 775,00 EUR FOTO: Gucci 775,00 EUR FOTO: Gucci 905,00 EUR FOTO: Gucci 775,00 EUR FOTO: Gucci 755,00 EUR FOTO: Gucci 775,00 EUR FOTO: Gucci 905,00 EUR FOTO: Gucci 670,00 EUR FOTO: Gucci 730,00 EUR

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".