Trend kojeg volite ili preskačete: Vratile su se "špicerice", tajice koje su obilježile osamdesete

Tajice s elastičnom trakom ponovno se mogu pronaći u ponudi omiljenih dućana, a riječ je o jednom od komada o kojem svatko ima mišljenje
Vidi originalni članak

Trendovi u modnom svijetu dolaze, odlaze i ponovno se vraćaju, a upravo se to događa sa "špicericama", tajicama s elastičnom trakom koje su obilježile razdoblje osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ova će jesen biti u njihovom znaku, barem ako je suditi po odjevnim kombinacijama na gradskim ulicama, ali i stajlinzima na društvenim mrežama.

Tako smo ih još u svibnju uočili na jednoj od akterica naših modnih priča sa zagrebačkih ulica. PR menadžerica Ivana Škarić tada je rado pozirala našem Goranu Čižmešiji u kombinaciji sastavljenoj od špicerica, sakoa i mokasinki, a upravo tako izgleda i jedna od najtrendi kombinacija ove jeseni. 

Osim u kombinaciji sa sakoom, špicerice viđamo i u paru s predimenzioniranim sweatshirtima koje cure biraju kad žele postići ležerniji prizvuk, a izvrsno izgledaju i kad se nose sa slingback cipelama i bijelom košuljom, što je sjajan odabir za večernji izlazak kad niste raspoloženi za traperice ili suknju. 

Najpopularniji model špicerica je, očekivano, onaj u crnoj boji, no ako tražite nešto odvažnije, možete isprobati model u bež boji ili nekoj jarkoj, poput crvene, što je izbor koji neće proći nezamijećeno. 

Tajice s elastinskim trakama za stopala pronašli smo u nekoliko dućana - tako se u Zari prodaju po cijeni od 179,90 kuna, u Mangu je njihova cijena 169,90 kn te su dostupne u tri boje, crnoj, bež i tamnosivoj, a velik je izbor i na Asosu, gdje se mogu pronađi modelu i raznim bojama, poput zelene, crvene, ružičaste i boje lavande, kao i modeli u varijanti od umjetne kože te s pepita uzorkom. 

Izvorno, tajice s trakom od elastina pojavile su se još ranih dvadesetih godina prošlog stoljeća kada su se koristile kao dio opreme za jahanje. Nakon toga, njihov "red" ponovno je došao u osamdesetima kad je u prvom planu bila ležernija i sportska odjeća, a kako piše Vogue, žene su ih tada nosile želeći u prvi plan staviti elegantnu i iduženu siluetu. 

U proteklim ih je godinama među prvima u uličnoj modi "oživjela" Victoria Beckham, a Demna Gvasalia na modne ih je piste doveo još 2015. u jednoj od jesensko-zimskih kolekcija za Balenciagu. Posljednje, u kolekcijama za proljeće 2021. predstavili su ih velika dizajnerska imena poput Jacquemusa, Isabel Marant, Marca Jacobsa, Altuzarre, Helmuta Langa i Monclera. 

Kaubojke i minica idealan su spoj: Ana Strizić blista u hit kombinaciji za prijelazno razdoblje

Ako nemate inspiracije za svečani stajling, "ukradite" ideju Olje Vori jer izgleda genijalno!

Najpoželjnija torba i efektna košulja izvrsno pristaju Jadranki Sloković, jednoj od najbolje odjevenih Hrvatica

Što kažete na tenisice kakve nosi lijepa brineta? Ne vole ih svi, no ona ih je odlično kombinirala

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".