Treća večer Cro-A-Portera

Nakon jučerašnjeg predstavljanja nove kolekcije atelijera Boudoir, danas nas očekuje čak šest dizajnera. Saznajte o kome je riječ!
Vidi originalni članak

Za današnju reviju možemo najaviti šest dizajnera, neki su poznatiji malo manje, neki malo više, no svi nestrpljivo iščekujemo vidjeti njihove nove kolekcije. Kako bi vas uputili u cijelu priču, donosimo vam što su pripremili za nadolazeću reviju.

Loré

Na ovosezonskom Cro-A-Porteru Loré će predstaviti proljetno-ljetnu kolekciju pod nazivom ”Beyond nature” koja je inspirirana Bolivijom i njezinim lokalitetima: Salar de Uyuni, Laguna Colorada i Desierto de Siloli. Tako nas je dizajnerica Loreta Gudelj uvela u priču rustikalne čipke i ručnog veza, a tu su i komadi nakita koje je zajedno u suradnji s dizajnericom, radila umjetnica Marina Marinski. 

Jelena Holec

Jelena je svoju inspiraciju za proljeće/ljeto pronašla u sasvim drugačijem modnom i povijesnom razdoblju - baroku i rokokou. Zato se nemojte čuditi ako će te vidjeti korzete na haljinama, te nježne ružičaste i modroplave tonove. 

KLISAB

Raze to Raise” naziv je cvjetne kolekcije brenda KLISAB kojim donose cvjetne ornamente na odjeći.  Od materijala korišteni su umjetna koža, brušena i glatka, lan, pamuk i viskoza. Kao dosadašnje kolekcije, i “Raze to Raise” donosi pripadajuću liniju modnih dodataka u kojoj, osim popularnih torbi i ruksaka, KLISAB lansira remenje i kožne marame. Veselimo se vidjeti što su Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić pripremili za nas. 

 Etna Maar

Na ovogodišnjem Cro-A-Porteru Etna Maar predstavit će Couture kolekciju koja se sastoji od dugih crnih haljina, suknji i bijelih košulja u kombinaciji s jaknama i balonerima. Od materijala korišteni  su plisei, pamučni keperi i taftovi kao i pletiva. Cijela kolekcija bit će obogaćena šeširima naše poznate umjetnice Staše Čimbur i pridonijeti avangardnom dojmu cijele kolekcije.

TWINS

Ove sezone brend TWINS, iza kojeg stoje Damir Begović i Domagoj Štimac, predstavlja svoju sedmu po redu kolekciju za proljeće/ljeto 2016. inspiriranu propadanjem slavonskog sela.  Interpretacijom sela u kolekciji ovjekovječili su jedan mali dio seoske kulture, što je zapravo upozorenje na gubitak naše povijesti.     

Mario Vijačkić

Kolekcija za jesen 2016. nastala je kao produkt istraživanja pop kulture bivše Jugoslavije.  . Što se materijala korištenih u kolekciji tiče, vidljiv je široki raspon od vunenih ručno rađenih pletiva, pamučnih i svilenih tkanina pa do visokotehnoloških rendera, mrežica i umjetnog krzna, metalnih ringova i kopči…

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".