Treća sezona Bridgertona: Slojevitost eteričnih tekstura, avangardne perike i preobrazba Penelope

Kokteli stilova i razni modni utjecaji obilježit će još jednu sezonu kraljevske sage na Netflixu. Pratimo evoluciju kostima koji su utjecali na stvaranje realnih trendova, pa sada nosimo i modernu varijantu korzeta
Vidi originalni članak

Treća sezona je konačno stigla, Bridgerton kostimi su spremni za još jednu modnu avanturu. Nova etapa fokusira se na odnos između Penelope Featherington i Colina Bridgertona, što je već u prve četiri epizode predstavljeno i kostimima. Naime, Penelope dobiva makeover, odustaje od kanarinski žute, sve joj to ide na živce te se okreće nešto tamnijim tonovima.

Kod osobne krojačice osmisli nešto avangardniji stil, tako da uzima nešto zagasite, odrasle materijale i sjajnije ukrase. Iako stilski više ne možemo točno odrediti vrijeme serije jer se sada isprepliću mnogi stilovi i dekade, ipak je barok i dalje jedan od najsnažnijih.

Kraljica ima posebno raskošna pokrivala, od kojih ipak više nemaju veze s barokom, već se tu pojavljuju i turbani. Nosi ekstremnu varijantu koja vizualno prati dimenzije široke haljine te je više kao ukras nego poruka o povijesnoj etapi u kojoj se serija dešava. Jedna od avangardnijih perika je ona s temom Labuđeg jezera koja ima ugrađeni i mali motor, tako da se na njezinom tjemenu dešava mali show. Dizajn potpisuje Erika Ökvist te je time kostimografski tim želio uistinu nešto super ekstravagantno.

Inače, općenito, ima među kostimima raznih trendova, i pedesetih i osamdesetih, svega pomalo, no jedan element ostaje kao osnova, a to je korzet. Svaka sezona utječe na trendove, stoga je zabilježeno da je 2021., kad je objavljena prva sezona, Lyst objavio da su online pretraživanja korzeta porasla za 123%. Iste godine, modne kuće poput Erdema, Simone Rocha i Rodarte postale su hit sa svojim empir haljinama, mašnama, pufastim rukavima i vezom.

Kraljevski stil i ove će se sezone vratiti na liste, riječ je o ponekad kičastim kreacijama i pretjeranom ukrašavanju. John Glaser, jedan od kostimografa serije, u intervjuu za Vogue otkrio je nešto o tome što očekivati u novoj sezoni.

Osim svih kostima koji su već postigli veliku popularnost kao rezultat prve dvije sezone serije, najavljuje da treća sezona predstavlja određenu inovaciju na polju kostimografije. Naime, najviše promjene dešava se na paleti boja.

- Više je tekstura, naglasili smo slojevitost haljina i koristili razne transparentne materijale, tako da često uopće ne možete točno definirati boju haljine, što daje poseban dojam - naveo je Glaser.

Naglasio je kako se ove sezone igraju iluzijom boje, tako da kako se osoba kreće, haljina zapravo kao da mijenja nijansu. To je dio vizualne igre koju donosi nova sezona.

Colin Bridgerton također postaje moderniji, nosi više otvorene košulje, odrasta te kostim prati odnos njega i Penelope.

I Kate Sharma ima nešto novo, sve više kostimi su joj pod utjecajem njezinog indijskog porijekla. U novoj će sezoni nositi sve više haljina pod utjecajem sarija. Materijali su sjajni, a tonovi zemljani, podsjećaju na indijske začine.

Suvremenije djeluju i sestre Bridgerton – Eloise i Francesca. Eloise će dobiti na ženstvenosti, a Francesca je više tradicionalna, no pod utjecajem stilova Grace Kelly i Katherine Hepburn.

Jedna od modnih zvijezda svakako će biti i Cressida, koja je u novoj sezoni dobila neki stilski hibrid raznih dekada, s naglaskom na veličinu i ekstremnu raskoš – rukava. No, njezina kosa također će biti tema, u njezinom liku dešava se koktel stilova, teatralnost je njezin izričaj.

Lepršavu kombinaciju agentica za nekretnine upotpunila je efektnim natikačama kakve na špici ne vidimo često
Amal Clooney jedna je od najbolje odjevenih zvijezda: Na jedno mjesto izdvojili smo najbolje izglede
Tatjana Jurić jedna je od najljepših Hrvatica: Evo kako se televizijska voditeljica mijenjala tijekom godina

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".