Trebamo li se presvući u formalniju odjeću kad radimo od doma? Evo što o tome misle stručnjaci

Iako mnogi vole trenirke jer su najudobnije, stručnjaci imaju malo drugačije mišljenje! Pročitajte što oni kažu i spremno uđite u novi radni tjedan!
Vidi originalni članak

Rad od doma mnogima je novost, a bez obzira na to jeste li prije radili na taj način ili je ovo prvi put, složit ćete se - teže je nego izgleda! Nije nimalo jednostavno stvoriti radnu atmosferu u kojoj se može biti produktivan. Da biste si olakšali, treba krenuti od običnih stvari poput - odjeće. Naime, stručnjaci tvrde da ne bismo trebali biti u trenirci, a posebno ne u pidžami, odnosno da bismo si trebali odrediti dress code za svaki dan. U nastavku pročitajte još nekoliko savjeta s kojima će ulazak u novi radni tjedan biti ljepši i produktivniji!

U galeriji pronađite manikure koje možete napraviti i doma:

FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune

Odjeća, odnosno uniforma, povezuje se s ulogama, a pidžama se nikako ne može povezati s produktivnošću. Stručnjaci, piše Bustle, kažu da je najbolje odabrati nešto između strogog poslovnog odijevanja i ležernih izdanja. Primjerice, ako inače na posao nosite odijelo, sad odaberite običan T-shirt uz sako. Također, stručnjaci kažu kako je ovo pravo vrijeme da nosite sve one odjevne komade koji se možda ne uklapaju u poslovni dress code

U videu pogledajte kako skinuti trajni lak kod kuće:

Nadalje, važno je postaviti granice, odnosno početak i kraj radnog vremena, što znači da ćete se, kad završite s poslom i presvući. Ne biste trebali dopustiti da se miješaju poslovni i privatni život jer ćete time spriječiti i da dođe do sagorijevanja. Stoga, kad završite s poslom, radnu odjeću zamijenite udobnom trenirkom, a stručnjaci smatraju da će, s vremenom, i vašem tijelu to postati znak da je vrijeme za opuštanje. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".