Hoće li ovaj trend zaživjeti? Pojavile su se 'big-toe' štikle i nisu za svakoga!

Izgleda kako se svako toliko pojave neke nove 'ružno-lijepe' cipele za kojima brojni polude
Vidi originalni članak

Francuski brend Y/Project lansirao je 'big-toe' štikle u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2018., a kao što ste mogli shvatiti, riječ je zatvorenim cipelama s otvorenim palcem. 

A ako želite par takvih cipela, morat ćete za njih izdvojiti svega 795 eura

No što je tolika cijena s obzirom na sve ono što vam te cipele pružaju? One bi bile neiscrpna tema svakog vašeg razgovora i isprika za starije članove vaše obitelji da vas redovito pitaju o tome je li vam hladno po tom palcu ili jeste ih dobili u pola cijene, he-he.

Kako prenosi britanski Metro, pariški brend ovaj trend opisuje kao istovremeno moderan i ruban, ženstveno cool i modno osviješten, a smatraju da će savršeno izgledati na izbijeljeni traper ili suknju visokog struka.

Da, mogle bi odlično ići i s omiljenim parom traperica, ali znate što još dolazi s njima? Žuljevi

Smatrali mi ovaj trend isticanja nožnih prstiju groznim i kažnjavanjem društva, i dalje je riječ je o modi. Ali to ne znači da bi ikad trebale biti nošene. Australijski poznati stilist Elliott Garnaut nazvao je ove štikle “prekršajem” i dodao da su one “besmislen modni faux pas”.

Prisjetimo se i jednako diskutabilnih varijacija na temu, kao što su gležnjače Maison Margiela koje podsjećaju na svinjski papak ili sandale Jeffrey Campbell koji nožni palac pak skrivaju od pogleda. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".