Top 10 hashtagova i njihovo značenje

Korištenje hashtagova neizostavno je na Instagramu, ali znate li koje koristiti? Donosimo vam nekoliko nezaobilaznih modnih hashtagova...
Vidi originalni članak

Instagram profil najpopularnija je društvena mreža za modne entuzijaste, a upotreba hashtagova postala je neizostavna te jedan od ključnih faktora kako se pojaviti baš na tom virtualnom mjestu gdje će te drugi zapaziti i odlučiti pratiti tvoj profil.

Premda je mogućnosti mnogo, od izmišljanja vlastitih hashtagova do korištenja postojećih, lako se izgubiti u njihovom velikom broju i značenju, pogotovo što se popularnost pojedinog hashtaga s vemenom mijenja. No, postoje oni ustaljeni koji već dugo ‘ne izlaze iz mode’, a mi vam donosimo deset provjerenih hashtagova i njihovo značenje koji će pomoći da i drugi primijete divu na vašem profilu.

1.#instafashion je izrazito popularan  hashtag koji se koristi kao oznaka, naravno, za modu na Instagramu, a korišten je gotovo 28 milijuna puta. Može ga se koristiti i za pojedine komade odjeće, a ne samo za ukupan outfit tako da ima veliki raspon primjene.

2.#ootd već je ustaljeni hashtag čije je značenje outfit of the day, a kako i naziv govori pokazuje odjevnu kombinaciju toga dana. S  preko  57 milijuna obavljenih postova s ovim hashtagom, ovo je jedan od omiljenijih na Instagramu, a njegovim uključivanjem u fotografiju vaša modna kombinacija zasigurno neće proći neprimijećeno.

3.#wiwtd ili what I wore today sličan je hashtagu outfit of the day jer također označava modnu kombinaciju koju ste nosili taj dan. Premda manje popularan od prethodnog s tek nešto više od 27 tisuća objava, možete ga koristiti s ootd hashtagom kako bi si povećali mogućnosti.

4.#fashionista je korišten više od 16 milijuna puta te pripada popularnoj skupini hashtagova. Koriste ga sve stylish dive koje žele pokazati svoje outfite.

5.#lookbook sa preko sedam milijuna objava također treba uključiti u popis hashtagova koje želite koristiti, a svrha mu je modna inspiracija.

6.#swag ima jednostavno značenje: biti cool, izgledati dobro, a može ga se koristiti baš uvijek i upravo zato ima više od 115 milijuna objava.

7.#tbt ili throw back Thursday ima značenje povratak u četvrtak, prošlost, a popularan je i na modnim profilima jer uvijek možete objaviti modnu kombinaciju koju ste zaboravili objaviti

8.#igers je skraćeno od Instagrammers, odnosno korisnici Instagrama. Ovaj hashtag ima oko 167 milijuna objava, stoga bi ga ne bi bilo na odmet koristiti.

9.#tflers je skraćenica za Tag for Likers, stranicu koja vam daje mogućnost kopiranja grupe hashtagova tako da ne morate sami smišljati ili pojedinačno unositi, a korišten je više od sto milijuna puta

10. #instacool, #instalike također su popularni hashtagovi koji koji govore da ste cool i pozivaju ostale da lajkaju.

Osim nabrojanih, visoku poziciju zauzimaju i sasvim ‘obični’ #fashion, #style, #beauty, #me, #selfie, #look koje uključite u svoje objave i kombinirajte s drugim hashtagovima, ali pripazite da ne pretjerate u količini.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".