Tom Ford otišao iz vlastite tvrtke: Što to znači za budućnost poznatog dizajnera i njegovog brenda?

Mnogi su iznenađeni te modni mediji diljem svijeta ističu kako se to nije uistinu očekivalo.
Vidi originalni članak

Krajem prošle godine Tom Ford prodao je vlastito ime i licence kompaniji Estee Lauder te se od onda nagađa da će dizajner otići s mjesta kreativnog direktora. Uvijek kad se tako nešto desi, prodaja kompanije ili brenda, obično se spekulira što će i kako dalje te često dizajneri nastavljaju raditi pod vlastitim imenom. No, sada se to mijenja, odnosno Ford uistinu odlazi, kako je najavio.

Mnogi su iznenađeni te modni mediji diljem svijeta ističu kako se to nije uistinu očekivalo. Naime, moguće da će ga naslijediti Peter Hawkings, koji je potpisivao muške kolekcije, no to nije službeno.

Tom Ford tijekom devedesetih formirao je Gucci za novu eru, odnosno preuzevši mjesto kreativnog direktora vratio je taj tada pomalo zastarjeli brend na scenu. I to ne bilo kako, već je osmislio novi, atraktivan i vrlo glamurozan stil za talijansku modnu kuću. Od onda je Ford jedno od najvećih imena na modnoj sceni, ali i na parfemskoj, mnogi znaju i vole njegove senzualne parfeme.

Sada se ne zna što će dalje, iako bi se mogao posvetiti filmu – već je radio kostimografiju. Za žene, ali i muškarce, Ford je potpisao niz raskošnih kolekcija koje će i dalje zasigurno biti velika inspiracija za brojne modne autore i kuće. Od modnih dodataka kao što su seksi štikle do malih torbi i svilenih odijela, Fordov je modni izričaj oduvijek bio – čisti luksuz.

Kate Middleton obožava male torbice; ovaj chic model ima u čak 10 različitih boja!
Efektan kaput glavna je zvijezda stajlinga: 'Volim kombinacije sportskog sa nečim elegantnim'
Modna ideja koju prepisujemo ovih dana: Čizme i traper na traper spoj su koji ne prolazi nezamijećeno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".