"Toliko sam zaljubljena u cipele da mi čak ni neudobnost ne predstavlja problem"

Nova zvijezda naše rubrike stylish je Ines Heli
Vidi originalni članak

Ines Heli svestrana je djevojka iz Požege. Trenutno je na zadnjoj godini diplomskog studija komunikologije na Hrvatskim studijima, a bavi se prodajom digitalnih medijskih rješenja. Na Instagramu je možete pratiti pod nickom @ines.heli, a tamo svoje pratitelje često obraduje fotografijama zanimljivih odjevnih kombinacija, ali i sitnicama iz njezine svakodnevice u kojoj su glavni hobiji čitanje, fotografija i sport. Velika je obožavateljica joge kroz koju puni baterije, a dugo se vremena bavila suvremenim baletom. Osim tog, fotografija joj je u krvi za što su krive posljednje dvije generacije u njezinoj obitelji fotografa. Za sebe voli reći kako je veliki perfekcionist pa će radije ne objaviti fotografiju nekog outfita, nego objaviti je "samo da se vidi". Moda i način odijevanja bitan su joj faktor u životu, ali skroz spontano pa si rijetko postavlja klasična ženska pitanja poput "što ću danas odjenuti". 

Kakav stil u odijevanju preferiraš?

Svoj stil još gradim, no mogu reći da sam oduvijek preferirala eleganciju uz neki chic modni prizvuk. Naravno, istražujem razne stilove jer se iz gotovo svakog može ponešto zgodno naučiti i pokupiti, no nekako se uvijek vraćam šarmu jednostavnih, udobnih i pomalo romantičnih komada odjeće koje kombiniram s nekom cool torbicom i cipelama. Nisam fan hrpe narukvica koje zvoncaju, dugačkih lancčića oko vrata i ostalih pomalo napadnih detalja pa se zato u casual kombinacijama najbolje osjećam s decentnim satom i tankom narukvicom oko ruke. Isto tako, često se vežem uz neki odjevni predmet tako da sam ja jedna od onih koja nosi nešto dok mi ne dosadi (i meni i svima oko mene).

U čemu se osjećaš najudobnije, koji je tvoj outfit "to go"?

Cigarette kroj traperica, cipelice s blok petom koje obožavam i često su dio mojih outfita i neka casual  bluza.

Što nikad ne bi odjenula?

Iako su jedno vrijeme bile izrazito popularne, izderane hlače i dalje su u postavi svakog high street dućana te ih prihvaćam, no unatoč trudu još uvijek nisam shvatila koja je svrha i ljepota u trapericama koje imaju rupe od boka do listova iz kojih ispada gotovo cijela noga.

Koji ti je najdraži komad u ormaru, a koji je najskuplji?

Trenutni najdraži komad mi je slip točkasta haljinica koju sam ugrabila ovo ljeto na sniženjima i to sasvim slučajno, ali je toliko udobna da sam je nosila cijelo ljeto i namjeravam je uvući i u jesenske lookove. Općenito najskuplji dio mog ormara su cipele, a jedne od njih su iz  prošlogodisnje Aldove ljetne kolekcije.

Gdje najčešće kupuješ i što si posljednje kupila?

Svakako se u okviru mojih potreba najviše mogu pronaci u Intidexovim trgovinama, Asos mi je odličan kanal što se online kupovine tiče, a nerijetko sam i posjetitelj second-hand dućana. Pošto dolazim iz malog grada, to je za mene dugi niz godina bila nepoznanica te sam tek dolaskom u Zagreb otkrila kako u tim dućanima možeš pronaći vrlo zanimljive stvari te nekako uvijek naletim na neki poseban, old fashion komad koji volim imati - da se nađe. Posljednje što sam kupila su crne gležnjače s remenčićiima koje jedva čekam obuti čim malo zahladi jer će se idealno uklopiti u moje jesenske kombinacije.

Koju bi domaću i svjetsku osobu mogla okarakterizirati kao svoje modne uzore?

Mogu reći da sam se nedavno zaljubila u stil francuskinje Jeanne Damas koja me očarava svojom modnom pričom. Njeguje neodoljiv stil koji je spoj nježnosti i odvažnosti te svaki outfit nosi s posebnim sarmom. S domaće scene Ljupka Gojić Mikić ima inspirativne i hrabre outfite te mi je prvenstveno zbog toga zapela za oko.

Torbica ili cipele, koji je tvoj izbor?

Uvijek cipele i samo cipele, u svim mogućim varijantama. Znam da je to čest odgovor žena, ali može li ijedan odjevni komad toliko definirati stil te podići i najjednostavniju kombinaciju? Osobno sam toliki zaljubljenik da mi čak niti neudobnost ne predstavlja problem.  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".