Točkasti uzorak ove sezone dolazi u novom ruhu: Pokušajte odoljeti šarmantnim komadima koje smo izdvojili

Klasika su, sveprisutne su, volimo ih i uvijek im se rado vraćamo. Točkasti uzorak ovog je proljeća dobio novo, još raskošnije ruho, a ako ste ga do sada preskakali, ove ćete mu sezone teško odoljeti
Vidi originalni članak

Točkice, kao ni cvjetni uzorak i prugice, u toploj sezoni nisu veliko iznenađenje. U kultnoj izjavi Mirande Priestly u filmu “Vrag nosi Pradu”: “Florals? For spring? Groundbreaking!”, cvijeće se može zamijeniti i točkicama, no svakog proljeća iznova im se veselimo baš zato što nikad nisu monotone, već uvijek dolaze u novom i zanimljivom ruhu. Raskošne su i šarmantne i rado ih nosimo, a kombinacijama uvijek daju dozu romantike.

Kad su posrijedi trendovi i klasika, točkasti uzorak pripada ovoj drugoj skupini, onoj koju posebno volimo jer je svevremenska, a ako redovito pratite novitete u omiljenim dućanima ili modu na gradskim ulicama, primijetit ćete kako su točkice prisutne baš uvijek pa ne poznaju godišnja doba. Ipak, u proljeće baš dolaze do izražaja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I kod točkastog uzorka sve počinje na modnim pistama, a velika dizajnerska imena zbilja ih vole pa ih ne preskaču dodati u nove kolekcije.

Balenciaga se drži crno-bijele klasike, Carolina Herrera predlaže ih u raskošnoj, večernjoj varijanti, a modni je dvojac Dolce & Gabbana, u svojem je stilu, od točkastog uzorka napravio cijelu modnu priču pa ih predlaže kao višebojne, male, velike...

S točkama nikad nije dosadno, a iako smo ih nekad nosili tek na majici, bluzi ili haljini, posljednjih nekoliko sezona pronaći ćete ih od glave do pete – doslovno, što i potvrđuje njihovu popularnost.

Tabitha Simmons i Aquazzura u ponudi imaju šarmantne sandale, odnosno natikače koje su super dodatak čak i najobičnijoj kombinaciji, poput bijele lanene haljine ili traper-šorca i basic topa. Tu su i lepršave, točkaste hlače s potpisom MM6 Maison Margiela koje se mogu “provući” i u formalno odijevanje pa poslovnim izdanjima dati dozu romantike. Kad su posrijedi bluze i haljine, čak će i najzahtjevniji pronaći svojeg favorita jer ideja kad je riječ o točkicama ne nedostaje, bez obzira na to preferirate li eklekticizam ili minimalizam u odijevanju.

Svibanj je, bliži nam se i ljeto i već smo (napokon) krenuli u potragu za kupaćim kostimima, a teško da ćemo odoljeti romantičnom modelu koji potpisuje Johanna Ortiz. U efektnoj narančastoj, s mašnama i točkicama, to je jedan od onih modela koji poželimo nositi i izvan plaže ili bazena.

Zapravo, kad pogledamo kako su dizajneri uklopili točkasto u novu sezonu, čini nam se kako su od tipičnog uzorka na koji smo nekako bili “naviknuti” uspjeli napraviti nešto novo i drukčije pa su klasičnom uzorku dali novo ruho.

Ako ste do sada preskakali točkice, smatrajući ih monotonima ili “dosadnjikavima”, možda je ova topla sezona pravi trenutak da im date novu priliku jer stvarno izgledaju svježije i šarmantnije nego ikad dosad.

Sad kad ste pronašli svojeg favorita u moru točkica, postavlja se pitanje – kako ih stilizirati? Dame koje preferiraju opuštenije varijante i traperice za svaki dan omiljeni model mogu nadopuniti bluzom ili lepršavom točkastom košuljom, dok će ljubiteljice haljina doći na svoje. Naime, novi modeli super izgledaju kad se nose sa salonkama, cipelama s blok-potpeticama, čak i tenisicama, a ako želite “razbiti” romantičan prizvuk, kombinirajte ih s robusnim čizmama. Za wow efekt kombinirajte dva ili tri točkasta uzorka, spoj rezerviran za najodvažnije koji na gradskim ulicama neće proći nezamijećeno.

Najljepše točkaste komade omiljenih dizajnera potražite u galeriji:

Zimmerman, 173 eura Ulla Johnson, Outnet, 434 eura Tory Burch, Outnet, 409 eura Tabitha Simmons, Outnet, 109 eura Sara Battaglia, Outnet, 262 eura Sandro, Outnet, 110 eura Saloni, Outnet, 228 eura Monse, Net a Porter, 1530 eura MM6 Maison Margiela, Net a Porter, 320 eura Johanna Ortiz, Net a Porter, 315 eura Ganni, Outnet, 86 eura Faithfull the Brand, Net a Porter, 209 eura Else, Net a Porter, 340 eura Dries van Noten, Outnet, 535 eura Camy NYC, Net a Porter, 209 eura Aquazzura, Outnet, 258 eura Alexandra Rich, Outnet, 598 eura Alaia, Net a Porter, 950 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".