Tko su najbolje odjevene i odjeveni s ovogodišnje dodjele Oscara? Elegancije i jarkih boja nije nedostajalo!

U kreacijama slavnih dizajnera mislilo se na svaki detalj pa su uzvanice i uzvanici blistali zahvaljujući pomno osmišljenim haljinama i odijelima, kao i ručno rađenim detaljima.
Vidi originalni članak

Niti jedan crvenih tepih ne može se usporediti s oskarovskim, a to posebno dolazi do izražaja u razdoblju pandemije koronavirusa kad se većina događanja odvija virtualnim putem. 93. dodjela nagrada Oscar održana je u noći s nedjelje na ponedjeljak, a uz pridržavanje epidemioloških mjera, zvijezde su na crvenom tepihu pokazale raskošne kreacije. I čini se kako su ovakva događanja svi jedva čekali jer raskoši i elegancije na dodjeli nije nedostajalo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najgore odjeveni s ovogodišnje dodjele Oscara: Večer čudne obuće i neobičnih modnih dodataka
Margot Robbie promijenila imidž: Isfurala šiške i novu boju, jako jednostavnu za održavanje
Modni trenutak kojeg nitko nije očekivao: Glazbenik se na Oscarima pojavio u Crocsicama!

U kreacijama slavnih dizajnera mislilo se na svaki detalj pa su uzvanice i uzvanici blistali zahvaljujući pomno osmišljenim haljinama i odijelima, kao i ručno rađenim detaljima. Nakon burne godine u kojoj je čak i gledanje filma u kinu ponekad bilo moguće, spektakl dodjele Oscara ima sasvim novo značenje, a s njim i oskarovski crvenih tepih jer su mnogi jedva čekali vidjeti što nam glumice i glumci, odnosno dizajneri i stilisti koji stoje iza njihovih elegantnih odjevnih kombinacija pripremili za najvažniju modnu večer. To se posebno iščekivalo nakon razdoblja većinom provedenog kod kuće, bez formalnih događanja, u kojem je trenirka mnogima bila najtraženiji odjevni komad.

U galeriji smo izdvojili, prema mišljenju Voguea, najbolje odjevene uzvanice i najbolje odjevene uzvanike s ovogodišnje dodjele filmske nagrade Oscar. 

FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Margot Robbie nosi Chanel haljinu koja se šivala 205 sati. FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Carey Mulligan nosi Valentino. FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Halle Berry nosi Dolce & Gabbana FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Youn Yuh-jung i Han Yeri nose Louis Vuitton FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Viola Davis nosi Alexander McQueen FOTO: ABACA/ABACA/PIXSELL Zendaya nosi Valentino FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Amanda Seyfried nosi Armani Privé FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Regina King nosi Louis Vuitton FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Angela Bassett nosi kreaciju dizajnerice Alberte Ferretti FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Celeste nosi Gucci FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Alan Kim u odijelu Thoma Brownea i Christina Oh FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Colman Domingo nosi Atelie Versace FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Brad Pitt FOTO: A.M.P.A.S/REUTERS/PIXSELL Riz Ahmed nosi Pradu i Fatima Farheen Mirza nosi Valentino FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL Olivia Colman nosi Dior Haute Couture FOTO: A.M.P.A.S/REUTERS/PIXSELL H.E.R. nosi Dundas FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL LaKeith Stanfield nosi Saint Laurent

Dio kolekcije Haute Couture Valentino za proljeće/ljeto 2021. Pearpaola Picciolija došla je na crvenih tepih zahvaljujući prekrasnoj Carey Mulligan koja je zablistala u raskošnoj zlatnoj kreaciji ukrašenoj biserima i šljokicama. Američka glumica i redateljica Regina King zablistala je u custom made haljini s potpisom francuskog luksuznog brenda Louis Vuitton, koju je dizajnirao Nicolas Ghesquière, a prekrivena je s najviše Swarovski kristala koje je brend ikad upotrijebio na jednom odjevnom komadu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jarkih boja nije nedostajalo, a predvodnice trenda bile su Amanda Seyfried odabravši raskošnu crvenu toaletu s potpisom brenda Armani Privé, dok je jednako efektan disko-glamur, ali u fluorescentno žuto svilenom šifonu prikazala Zendaya, odabravši Valentino za crveni tepih. Haljinu je stilizirala s Bulgari draguljima na ogrlici vrijednima više od šest milijuna dolara. 

Što se još nosilo na crvenom tepihu, pogledajte u galeriji:

FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: A.M.P.A.S/REUTERS/PIXSELL FOTO: A.M.P.A.S/REUTERS/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: A.M.P.A.S/REUTERS/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: A.M.P.A.S/REUTERS/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL

Modnu ljestvicu među uzvanicima visoko je postavio Coleman Domingo, pojavivši se u jarko ružičastom odijelu Ateliera Versace i tako je dodatno oživio ionako upečatljiv ovogodišnji oskarovski crveni tepih. Ovakvu žarku boju nije nimalo jednostavno isfurati, ali zahvaljujući izvrsnom stiliziranju uz nakit, nije prošao nezamijećeno na crvenom tepihu.  Genijalan smoking odabrala je mlada zvijezda Alan Kim za čije odijelo s Thom Browne potpisom kažu da je bilo skroz šarmantno. Lakeithu Stanfieldu inspiracija su bile sedamdesete godine prošlog stoljeća pa je odabrao crni kombinezon s predimenzioniranim bijelim ovratnikom kojeg potpisuje Saint Laurent. 

Kad su u pitanju uzvanici, pozornost je ukrao Leslie Odom Jr., koji se za dodjelu Oscara izgledao upravo poput zlatnog kipića Nosio je zlatno Brioni odijelo od žakarda u koje je utkano 24-karatno zlato. 

Daniel Kaluuya odabrao je crno od glave do pete i Bottegu Venetu, luksuzni talijanski brend čije cipele i modni dodaci posljednjih nekoliko sezona imaju it predznak. Odijelo je stilizirao s luksuznom dijamantnom Cartier ogrlicom. 

Dugo nismo vidjeli ovako cool curu na zagrebačkim ulicama: Savršeno spaja trendi komade s klasicima
Bojate li kosu dok je mokra ili suha? Stručnjaci otkrivaju što je bolje za kosu
Upoznajte se s najboljim odjevnim komadima koji će definirati proljeće
Recept za brzu i preukusnu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".