Tko se sjeća brenda FILA iz devedesetih? Doživjeli su veliki povratak zahvaljujući 'ružim tenisicama'!

Prepustite milenijalcima da u modu ponovno vrate trendove koje ste davno zaboravili. Između ostalog, tu je Fila.
Vidi originalni članak

Brend koji je obilježio devedesete, posebno svojim glomaznim tenisicama koje na engleskom nazivaju izrazom "dad shoes". 

Ovaj brend korejski je poduzetnik Gene Yoon ponovno vratio u život, a trenutno vrijedi 830 milijuna dolara. Fila tenisice i trenirke koje smo davno ostavili u devedesetima mogli smo vidjeti na poznatim fashionisticama poput sestara Kardashian i Jenner, ai Rihanna ih obožava. 

 

Athleisure odjeća doživjela je veliki povratak na modnu scenu pa poznate fashionistice često možemo vidjeti u trenirkama od jutra do mraka. 

Fila je 1911. osnovana u Italiji i svoj vrhunac doživjeli su devedesetih. No početkom 2000-ih doživljava pad. 2003. Fila je prodana jednoj privatnoj američkoj tvrtki. No, i nakon akvizicije Fila i dalje iz godine u godinu gomila gubitke te pomalo pada u zaborav, piše portal Bloomberg.

Yoon je trenutno izvršni direktor i predsjednik uprave. Od amerikanaca je tvrtku kupio za 400 milijuna dolara s ciljem da Fili vrati tu staru slavu, a to je namjeravao učiniti baš 'renesansom' popularnog modela tenisica.
Prije dvije godine lansiran je redizajnirani model tenisica Disruptor 2 i dogodilo se čudo - postale su veliki hit.

Dijelom vjerojatno zbog toga jer su glomazne "ružno-lijepe" tenisice već nekoliko sezona pravi hit među ovisnicima o modi. Lyst je ovakve tenisice prošle godine proglasio najpopularnijima za žene, a 2018. prodale su u 10 milijuna primjeraka. 
Fila
posluje u više od 70 zemalja, a najbrži rast doživljava u Kini. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".