Tko je Karlova nasljednica? Bila mu je prijateljica, desna ruka, a on ju je nazivao "najvažnijom osobom"

Virignie Viard i Karl Lagerfeld bili su nerazdvojni - bili su suradnici više od 30 godina, ali prije svega veliki prijatelji!
Vidi originalni članak

Modni svijet potresla je vijest o smrti Karla Lagerfelda, a odmah su počele i špekulacije o tome tko će biti njegov nasljednik, odnosno nasljednica - na mjesto kreativne dizajnerice Chanela dolazi Virginie Viard koja je s modnim genijalcem surađivala više od 30 godina. 

U Chanelu je opisuju kao njegovu "desnu ruku", a najavili su kako će ona nastaviti ono što su stvarali Gabrielle Chanel i Karl Lagerfeld. Karijeru je započela kao pripravnica u Chanelu 1987. godine, piše Telegraph, odnosno samo četiri godine nakon što je Lagerfeld postao kreativni direktor tog kultnog francuskog brenda. Za posao ju je preporučio viši dvorski službenik na dvoru princa Rainiera od Monaka, a s njim je radila više od tri desetljeća.

Zajedno su radili u Chanelu, a zatim mu se pridružila i u modnoj kući Chloe - tamo je od 1992. radila pet godina, a onda se vratila u Chanel kao koordinatorica za haute couture. Na ready-to-wear kolekcijama počela je raditi 2000. godine. 

Telegraphu je 2017. rekla da ona "oživljava kolekcije na temelju temelju Karlovih skica" - koordinirala je timove, komunicirala s dobavljačima i birala tkanine, a nakon toga i odrađivala fittinge s Karlom. U trenutku kad je primila njegove skice, proces je započeo - trudila se udovoljiti njegovim prohtjevima, ali ga je voljela i iznenaditi nečim svojim.

Viard je rekla da su ona i Karl bili u stalnom kontaktu te se viđali svaki dan, a on je za nju u Netflixovom dokumentarcu "7 Days Out" rekao:

Ona je najvažnija osoba, ne samo za mene, nego za cijeli atelijer. Ona je moja desna ruka i, ako se slučajno ne vidimo, na telefonu smo cijelo vrijeme!

Viard je za W magazin rekla da su bili toliko bliski da bi joj Karl katkad slao glasovne poruke nasnimljene "glasom" voljene mačke Chouppete, a ponekad joj je slao i fotke kućnog ljubimca.

- Potpisivao ih je s "tvoja Choupette", a vjerojatno mu se neće svidjet što ovo iznosim u javnost, rekla je Virginie. 

Osim što ju je opisivao kao svoju desnu ruku u poslovnom smislu, Lagerfeld je komentirao i njihovo prijateljstvo te odnos opisao kao dubinski, a "podebljan" prijateljstvom i ljubavlju.

Prošlog mjeseca Karl nije prisustvovao Chanelovoj couture reviji u Parizu jer se, prema pisanju Chanela, osjećao umorno, a i tad je njegovu ulogu preuzela Virginie Viard kojoj se pridružila manekenka Vittoria Ceretti.

Viard potječe iz obitelji koja voli modu - njezini djedovi i bake bavili su se proizvodnjom svile, rekla je za Crash, a i nju je modna industrija privlačila od samih početaka. Željela je izrađivati kazališne kostime i počela je raditi kao asistentica Dominiquea Borga koji je kreirao kostime za Camille Claudel - dok nije srela Karla radila je kao kostimografkinja za filmove i predstave, no on je predložio da karijeru nastavi u Chloe i Chanelu.

Iako je svoju karijeru izgradila u modnom svijetu, impresivan je i njezin životopis koji se odnosi na filmsku sferu, piše Harpers Bazaar. Radila je s francuskom glumicom Isabelle Adjani i redateljen Brunom Nuyttenom, a dizajnirala je i kostime za nekoliko filmova. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".