Tina Turner bila je poznata po energičnom nastupu, ali i po kratkim haljinama s prorezom i nezaobilaznim - šljokicama

Kako je njezina karijera stasala, tako je i odjeća bila sve manja, ali i sjajnija. Njezin je izričaj bio blistav, šljokice su također bile obavezan dio priče. Scena je show i prema tome se tako treba odnositi, smatrala je pjevačica.
Vidi originalni članak

Tina Turner, pravog imena Anna Mae Bullock, pokrenula je još davnih  šezdesetih trend mikro haljina na sceni. Iako je to bilo vrijeme društvene revolucije i oslobađanja niza tradicionlanih konvencija, majušne haljine blistave teksture postale su dio scene zahvaljujući upravo njoj. Dizajner koji je često radio s njom, Bob Mackie, poznat i po mnogim kostimima za Cher, naglasio je u intervjuima da je Tina u početku karijere imala oskudni budžet te je na europskim putovanjima kupovala male jeftine haljine od đerseja te ih nosila kući, gdje bi ih on preuredio.

Kako je njezina karijera stasala, tako je i odjeća bila sve manja, ali i sjajnija. Njezin je izričaj bio blistav, šljokice su također bile obavezan dio priče. Osim toga, nosila je i body u varijanti korzeta, u to vrijeme scena je bila mnogo skromnija takvim zvijezdama nego je to danas. Tina je među prvima shvatila moć scenske garderobe, odnosno kostima te da to ne mora biti neka odjeća koju biste nosili na ulici. I štikle su na sve to obavezne, kako bi pokreti bili senzualni. Scena je show i prema tome se tako treba odnositi, smatrala je pjevačica.

Uz to, pokrenula je niz trendova što se tiče party robe jer u osamdesetima su se velika ramena, saten i blistavi elementi pojavili kao top hitovi, a Tina je već onda bila ikona upravo tog stila. Desetljećima je zato bila poznata po onome što je pokazivala gotovo od prvog dana – svojim fantastičnim nogama. Njihovu je dužinu naglašavala uz jedan super trik – a to je prorez na haljini. Ponekad bi prorez bio iznad bedra, činilo se da nema donje rublje, što je bio još jedan seksi element koji je koristila u svrhu atraktivnosti i plesa. Karakteristično 'bacanje' nogama i njezini energični pokreti bili su u skladu s outfitima, upečatljivima i pomno biranima.

Jedan od dizajnera kojemu se često obraćala je  Azzedine Alaïa, autor uskih, ženstvenih haljina u kojima je tijelo izgledalo poput pješčanog sata. Imala je i filmske izlete – u Mad Maxu je nosila ekstremna ramena i metalik kombinaciju, izgledala je poput kraljice. Osim majušnih haljina i moćne siluete, Tina je godinama nosila i perike. Naime, imala je prirodno vrlo tanku kosu, koju je jednom prilikom na samom početku karijere uništio frizer te je tada shvatila da joj je jednostavnije na glavu staviti periku nego se satima frizirati. Također je bila poznata po atraktivnoj 'grivi', frizuri koja je dostojno zaokružila njezin prepoznatljivi stil. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".