THE PROCESS18 brenda unaesthetik briše sve granice

Ručna dekonstrukcija pletiva kao osnovna nit vodilja i dalje je glavna inspiracija prilikom kreiranja svakog novog unikatnog komada, koji stvaraju cjelinu koje se mogu nazvati kolekcijama
Vidi originalni članak

Ove sezone, osim s drugačijim vidom prezentacije u sklopu programa CITY NEW NOW Bipa FASHION.HR-a, unaesthetik eksperimentira i s dekonstrukcijom ukrojenijih formi poput košulje i sakoa uz već prepoznatljive mekše forme. Kolekcija nazvana PROCESS18 koncipirana je kao svojevrsni stop motion s ciljem da publici približi proces nastanka svakog unaesthetik komada, kao i vrijeme potrebno za dekonstrukciju istih.

Tri nova odjevna komada - dolčevita, košulja i sako prvo su sašiveni u tri primjerka, nakon čega je svaki dekonstruiran. Kroz tri faze dekonstrukcije prikazan je postupan prijelaz od ukrojene forme do klasične unasthetik siluete što rezultira potpuno nosivim komadom.

Ručna dekonstrukcija pletiva kao osnovna nit vodilja i dalje je glavna inspiracija prilikom kreiranja svakog novog unikatnog komada, koji stvaraju cjelinu koje se mogu nazvati kolekcijama. Kako je u izradu svakog komada utrošeno nekoliko dana ručnog rada, unaesthetik u potpunosti prati slow fashion koncept. Sa željom da se što više odmakne od zamorne uniformiranosti, unaesthetik stvara komade koji ne poznaju granice spola, trenda nisezone već omataju siluetu beskonačnim mogućnostima stiliziranja. Želja da se izbjegnu etikete bilo koje vrste rezultira potpunim odsustvom istih, a svaki se komad, kada je to moguće, personalizira ručno izvezenim inicijalima budućeg vlasnika.

U potpunosti crnu kolekciju, izrađenu većinom od prirodnih materijala prati vrlo pročišćen styling, ali i vrtoglave štikle koji avangardne unaestetik komade ove sezone čine i vrlo sexy. Izabrani komadi iz kolekcije PROCESS18 dostupni su u FASHION.HR POP UP STORE-u u City Centeru one West (29.3.-26.4.) i City Centeru one East (28.4.-27.5.), a ostatak kolekcije dostupan je na unaesthetik Facebook stranici

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".