Talijanski dvojac pokazao da nije vješt isključivo u dizajniranju odjeće i modnih dodataka

Talijanski modni dvojac Dolce & Gabbana i Smeg udružili snage
Vidi originalni članak

Novi projekt imena “Sicilija je moja ljubav”  nastao je zajedničkim trudom modnog dvojca Dolce & Gabbana te talijanske tvrtke SMEG koja se specijalizirala za izradu kućanskih aparata, a predstavili su ga u Milanu na Salone del Mobile, najznačajnijem događaju godine u svijetu dizajna namještaja.

Nakon prošlogodišnje suradnje u kojoj su napravili sto ručno oslikanih hladnjaka, ove su se godine odlučili spoj visoke mode i kućanskih pomagala prikazati kroz manje aparate poput tostera, kuhala za vodu, blendera, miksera, aparata za kavu i slično.

Ovaj projekt ima stopostotni talijanski potpis pa s ponosom nosi opis “Truly made in Italy“, a nit vodilja prilikom izrade bili su zanimljivi motivi koji otkrivaju detalje iz bogate talijanske povijesti. Na svakom od aparata nalaze se ilustracije koje prezentiraju sicilijanski folklor.

Najčešći motivi koji se nalaze na ovim veselo oslikanim kuhinjskim uređajima su limuni, svijetlocrvene trešnje i bodljikave kruške, a tu je i cvijeće – najčešći je talijanski šafran, odnosno “crocchi”. Jedan od prizora koji najviše povezujemo s talijanskim jugom je i vulkan Etna, a on je prikazan nježnim cvjetnim ilustracijama te je okružen ukrasnim vijencima i akantusovim lišćem.

Svi oni koji su imalo upućeni u rad Domenica Dolcea i Stefana Gabbane, znaju da je talijanskom dvojcu cvijeće motiv koji se iz sezone u sezonu nalazi na njihovim kreacijama pa, osim što su motivi povezani s pejzažem, poviješću i folklorom Sicilije, odgovaraju i estetici Dolce & Gabbane.

Cijena ovih kućanskih pomagala koja spajaju ljubav prema hrani, umjetnosti i modi, još uvijek nije utvrđena, no vjerujemo da će biti visoka, osobito ako se prisjetimo kako je bilo s prošlom suradnjom.

Naime, tada se svaki od hladnjaka prodavao po vrtoglavo visokoj cijeni od 34 tisuće dolara. Međutim, istovremeno ne sumnjamo da će i za ove proizvode postojati lista čekanja, ali i da će mnogi ove šarmantne aparate staviti na vlastiti popis želja, kao što je uvijek običaj s kolekcijama Dolce & Gabbane     

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".