Tajne dobrog stila

Doznajte kako uvijek izgledati trendi, a jedinstveno!
Vidi originalni članak

Dobar stil nije teško izgraditi, a uvjet za njega nisu novci, već kako kombinirate već postojeće stvari u ormaru s aktualnim trendovima. Uz kreativne ideje, poneki zlata vrijedan savjet stilista i pogled na hit komade, svaka od nas može izgledati kao iz modnog časopisa!

 

1. Kvaliteta, a ne kvantiteta

U ormaru vam nije potrebna svaka trendi krpica koja se proglasi kao must have. Umjesto toga, oboružajte se kvalitetnim komadima koje ćete nositi godinama. Dobra kožna torba, klasičan baloner i kvalitetne čizme samo su neki od primjera koji što prije trebaju pronaći mjesto u vašem ormaru.

2. Manje je više

Ako pogledate stil Kate Moss, jedne od najbolje odjevenih žena svijeta, vidjet ćete kako ona zaista ne eskperimentira previše. Zna što joj dobro stoji, ali još bolje zna kako ne valja pretjerivati te koji su ključni komadi za podzianje kombinacije, bez obzira na priliku. 

3. Klasika je uvijek IN

Majica na mornarske prugice, bež baloner, kožna torba, tamne traperice... Ovi su odjevni komadi nosivi u svim godišnjim dobima, ali i bez obzira na sve trendove. Možete ih nositi zajedno, ali i jednostavno ukomponirati u neki novi trend. Također, s obzirom na svoju jednostavnost, vrlo dobro se mogu nositi s nakitom koji je trenutno in, bilo da je riječ o decentnim ili statement komadima. 

4. Ne zaboravite na praktičnost

Napokon je prošla modna era u kojoj je bilo zabranjeno nositi elegantne i sportske komade u jednoj kombinaciji. Nema trendseterice koja nije isfurala haljinu na bijele tenisice, a takve kombinacije dobro će proći i u poslovnom odijevanju koje ne zahtijeva strogi dress code. Naravno, najveća prednost je što u tome možete od jutra do mraka juriti po gradu za obvezama.

5. Stop slijepom praćenju trendova

Metalik boje, plisirana suknja, baršun, bomber jakna, cipele s blok petom... Dosta! Trebali ste stati već kod drugog trenda i jedan od njih, eventualno dva, uklopiti u svoj već postojeći stil. Previše trenutačnih trendova u jednom outfitu podsjećat će na lutku u izlogu, bez imalo originalnosti, a to je ono što niti jedna od nas ne želi. 

6. Nosite laskavu odjeću

Dobro proučite svoju figuru i kakva vam odjeća pristaje. Nemojte bezuvjetno nositi nešto samo ako je u trendu, već uvijek imajte na umu da ne pristaje svaka odjevna kombinacija svima. Jednom kad pronađete idealne komade za svoju liniju, u svakoj ćete kombinaciji izgledati još bolje.

7. Budite jedinstveni

Pronađite nešto po čemu ćete biti jedinstveni i po čemu će vas ljudi prepoznavati te uklopite u svoj stil. To može biti mašna, marama, šešir, majice sa zanimljivim natpisima, torbe s unikatnim uzorkom... Izbor je uistinu šarolik, a odluka je na vama!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".