Tajna odličnog stila princeze Diane u jednom je detalju, a upravo je to veliki ovogodišnji trend

Na kraljevskoj turneji princa i princeze po Australiji 1983., Diana je spakirala šarene haljine i dokazala da srebrne cipele idu uz sve.
Vidi originalni članak

Ispostavilo se da je princeza Diana bila ispred svog vremena kada su cipele u pitanju. Pritom ne mislimo na balerinke French Sole koje je nosila uz ležernije kombinacije, niti na njezine dvobojne cipele. U 80-ima i 90-ima princeza od Walesa nosila je ono što je postalo jedan od najpopularnijih trendova ljeta 2023. – srebrne cipele.

Moglo bi se reći da je metalik cipela bila Dianino tajno oružje kada je u pitanju obuća. Iako je doživjela radikalnu stilsku evoluciju nakon razvoda od kralja Charlesa III., tadašnjeg princa od Walesa, 1996., ova cipela nastavila je biti temelj njezinih kompleta. U svojim ranim danima odlučila se za zatvorene salonke s petom koje je nosila na bezbroj događanja. Na kraljevskoj turneji princa i princeze po Australiji 1983., Diana je spakirala šarene haljine i dokazala da srebrne cipele idu uz sve.

Mnogima omiljena princeza je također vrlo rano usvojila Balletcore, u jednom je trenutku nosila romantičnu haljinu nježno ružičaste boje sa šljokičastom suknjom, srebrne cipele i odgovarajuću torbicu. Usklađivanje torbice s cipelama bila je stilsko pravilo iz 80-ih prema kojem je Diana nastavila živjeti kako se njezina garderoba razvijala, kako piše Vogue.

Osim klasičnih cipela sa zatvorenim prstima koje njezina snaha, Kate Middleton, sada nosi, princeza Diana također je voljela cipelu s naramenicama. Jimmy Choo, koji je princezu upoznao 1990-ih, priznao je da ne pamti broj modela koje je dizajnirao za nju. Slike iz 1992. i 1993. otkrivaju da se odlučila i za metalik cipele sa špicastim vrhom i visokom petom.

Njezina ljubav prema metalik boji dosegla je vrhunac s izgledom koji joj je priskrbio nadimak "Dinastija Di": srebrna plisirana haljina Brucea Oldfielda koju je nosila 1985. godine na premijeri filma o Jamesu Bondu A View to a Kill. Uz koju je, naravno, nosila srebrne štikle i odgovarajuću torbicu.

U galeriji pogledajte još odličnih kombinacija srebrnih cipela princeze Diane:

FOTO: Press Association/Pixsell FOTO: Press Association/Pixsell FOTO: Press Association/Pixsell FOTO: Abaca/Pixsell FOTO: Abaca/Pixsell FOTO: Press Association/Pixsell FOTO: Abaca/Pixsell FOTO: Newscom/Pixsell FOTO: Newscom/Pixsell

Nika Laličić nosi outfit koji priziva jesen: 'Zbog ovih traperica me mnogi kritiziraju jer izgledaju kao da sam ih odjenula naopako'
Par u jednostavnim, a baš cool kombinacijama: 'Na dnevnoj bazi se ne dogovaramo niti ne usklađujemo'
Outnet ima jedinstvenu priliku za kupnju dječje odjeće za ljeto s potpisom luksuznog brenda Zimmermann

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".