Svijet je lud za "kockicama": Izdvojili smo sve trenutke kad su ih dizajneri uključili u svoje kolekcije

Ne vole ih samo nogometaši i navijači, nego i dizajneri u modnom svijetu, što su pokazali u svojim kolekcijama tijekom godina
Vidi originalni članak

Nogometna euforija ponovno je zavladala Europom, a večeras je pred nama utakmica osmine finala između Hrvatske i Španjolske. Jedan dio navijača otputovao je u Kopenhagen pa se na danskim ulicama mogu vidjeti navijači u popularnom uzorku, naravno, onom kockastom

Ipak, ne vole ih samo navijači, nego i dizajneri u modnom svijetu, što su pokazali u svojim kolekcijama tijekom godina. Tako je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine Fendi svoj izlog u talijanskom outletu Noventa di Piave "obojio" u naše prepoznatljive boje. 

Nakon što je Hrvatska osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu, jasno je kako su kockice bile najtraženiji uzorak, a izlog Fendijeve trgovine u outletu nedaleko od Venecije krasila je prekrasna haljina u prepoznatljivom crveno-bijelom uzorku. 

Osim Fendija, i luksuzni je modni brend Louis Vuitton u siječnju 2020. predstavio novu kolekciju Lunar New Year kojom je poželio dobrodošlicu Kineskoj godini štakora. Kako smo i tada pisali, pozornost hrvatske publike posebno je ukrala jedna odjevna kombinacija u kojoj je glavnu riječ vodio top s prepoznatljivim "kockicama". 

Radi se zapravo o sweatshirtu za kojeg kažu da je posveta prepoznatljivom uzorku Damier, no u crveno-bijeloj varijanti neodoljivo podsjeća upravo na hrvatski dres. Cijela spomenuta kolekcija bila je u znaku crvene, bijele i plave boje, a za sweatshirt su se mnogi složili da "kopira" hrvatski dres. 

Popularnost kockica prepoznao je i američki dizajner Marc Jacobs koji ih je stavio na slip on tenisice, kao i na popularan model torbice kojeg trendseterice jednostavno obožavaju. 

Tenisice na prednjem dijelu imaju kockasti crveno-bijeli uzorak s dodatkom šljokica, dok je stražnji dio obojen u metalik plavu, što sve skupa podsjeća na kombinaciju boja na hrvatskoj zastavi. 

Uz tenisice, tu je i mini-torbica koja je zaludjela modni svijet. Riječ je o The Snapshot modelu s potpisom dizajnerskog brenda Marc Jacobs. Ona je predstavljena u mnogo varijanti, a nama je za oko posebno zapela ova "obučena" u šljokičaste kockice.

Ovakva je torbica efektna sama po sebi zahvaljujući upečatljivom uzorku i dodatku šljokica, a vjerujemo kako bi svaka navijačica njome rado zaokružila svoj navijački stajling.

 

Doktorica znanosti u efektnoj je haljini bila prava zvijezda zagrebačke špice
Ona super stil ima u malom prstu: Od samo par odjevnih komada napravila je savršen ljetni stajling
Šiške koje se lako održavaju? Da, upravo su one hit za ljeto, a lijepo pristaju svakom obliku lica
Nevena Rendeli trendi je i na biciklu: 'Totalno sam se navikla voziti 'bajk' u štiklama!'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".