Svi su bili prikovani za TV kad se emitirala, a i danas se Dinastije rado prisjetimo!

Dinastije je bila prva legendarna sapunica i otvorila vrata
Vidi originalni članak

Prva epizoda serije emitirala se 12. siječnja 1981., a ni danas ne prestaje oduševljavati gledatelje, a nepotrebno je napominjati kako su ulice gradova osamdesetih godina bile prazne u vrijeme emitiranja serije. Bez obzira što se emitirala davno, uvijek se lijepo prisjetiti zanimljivih trenutaka ili doznati nešto novo o seriji.

Naime, "Dinastija" se smatra prvom serijom koja je na televiziju uvela pojam luksuza, a zahvaljujući svom formatu i sadržaju, otvorila je vrata današnjim sapunicama. Također, može se pohvaliti i činjenicom da je jedina sapunica koja je osvojila Zlatni globus. 

Gledajući s modne strane, ovo je bila prva serija koja je lansirala modne i luksuzne brendove, a veliku su pozornost obraćali uporavo na odjevne kombinacije pa je Nolan Miller dizajnirao čak 3000 kostima za seriju kako se glumci ne bi dvaput pojavili u istom stylingu. Taj "sport" nije nimalo jeftin pa je njegov tjedni budžet za garderobu koji mu je bio na raspolaganju iznosio čak 35 tisuća dolara.

Serija je zanimljiva i zbog toga što se prvi put u udarnom terminu među glavnim likovima pojavio otvoreni gay lik, a riječ je o Stevenu Carringtonu. Nadalje, John Forsythe jedini je glumac koji se pojavljuje u svih 220 epizoda serije, a on se nije slagao s Joan Collins, iako je kružila priča da se zapravo ne mogu složiti Joan Collins i Linda Evans. 

Jedan od najtraženijih likova zasigurno je bila uloga Dexa Dextera jer se za nju javilo čak 400 kandidata, a Joan Collins zamolila je producente da lik Alexis ne bude jako zloban jer bi to moglo udaljiti gledatelje od serije! 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".