Svestrana voditeljica i novinarka: 'U inozemstvu sam odrasla, ali me Zagreb vukao natrag!'

Voditeljica i novinarka, vlasnica PR agencije Patricia Novaković (28) nakon godina života u Irskoj i Njemačkoj skrasila se u Zagrebu, a slobodno vrijeme provodi u neobičnom hobiju – slikanju ispuhivanjem zraka kroz slamčicu
Vidi originalni članak

Novinarka si i voditeljica, to je dinamičan posao u kojem upoznaješ puno ljudi. Je li stresno? Kako radite u pandemiji?

– S obzirom na to da vijesti ali i emisije moraju ići bez obzira na pandemije, nisam baš osjetila neku promjenu ili smanjenje posla, barem što se ove novinarske strane posla tiče. Jedinu razliku koju vidim u emisijama je ograničen broj gostiju i razmak koji moramo držati u studiju, ali to su sve sitnice koje moramo poštivati kako bismo zaštitili goste, ali i sebe.

PR-ovka si u novinarstvu, a često se događa obrnuto. Novinari odlaze u PR. Kako to?

– Ne bih rekla da sam potpuno izašla iz PR-a s obzirom na to da još uvijek imam tvrtku koja se bavi upravo tom granom. Ja sam oduvijek znala što želim studirati, gdje želim studirati i što točno želim naposljetku i raditi. Mislim da sam sada u periodu života kada sam za sebe pronašla savršen balans između novinarstva i odnosa s javnošću.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dugo si živjela vani. Gdje sve i kako je do toga došlo? Zašto si se vratila?

– Uvijek kažem kako me upravo taj život vani izgradio kao osobu, živjela sam godinama u Dublinu, Newcastleu, Liverpoolu i Frankfurtu, a s obzirom na to da sam iz Hrvatske otišla s nepunih 21 godinu, rekla bih da sam tamo i odrasla. Želja za putovanjima, isprobavanjem novih mjesta, upoznavanjem novih ljudi i učenjem novih jezika bila je ipak jača od sigurnog posla koji me čekao nakon završetka fakulteta u Zagrebu. Ali kako se svi s vremenom smire, tako sam ja pa sam se odlučila vratiti, jer bez obzira na to koliko jako volim Newcastle, Zagreb će uvijek biti moj dom.

Imaš zanimljiv hobi, ispričaj nam nešto o tome.

– Imam zapravo nekoliko hobija. Sestra mi je vrhunska umjetnica, i cijela obiteljska kuća nam je puna njezinih radova, ne sjećam se jesmo li ikada i kupili sliku, ali i mama i tata imaju mirnu ruku i smisao za umjetnost tako da moje slikanje po platnu slamkama iz kojih ispuhujem boju i tako stvaram dijela, nije baš sasvim slučajno. Od svega nekako najviše volim slikati svemir i različite nebule, možda zbog njihove različitosti boja, a možda baš zato što u njima pronalazim mir.

Drugi hobi u kojem se opuštam je nešto dinamičniji, kako me oduvijek privlačio sport, ali i ples pronašla sam odličnu kombinaciju – pole dance. Sve je krenulo prije nekoliko godina, kada je prijateljica došla na tu ideju, a ljubav i masnice po nogama traju i dan-danas.

Što radiš u slobodno vrijeme, kako ga najradije provodiš? Kako se opuštaš?

– Velika sam spavalica i vrijeme za mene mi je jako važno. A kada sam budna, onda mi ništa nije draže nego družiti se s prijateljima, odlaziti u kino, igrati društvene igre, bilo što zapravo, samo da smo zajedno. Naravno, tu je i pas, koji je velika maza i svakodnevno traži puno ljubavi, a iako je lovački pas od 30 kila, kraj mene se jako ulijenio. Ali zato kada sam lošije volje, onda zbilja mogu reći da je istinita ona da je “pas čovjekov najbolji prijatelj”.

Koja su tvoja zlatna pravila šopinga? I kako zapravo najviše voliš kupovati (online, offline...)?

– Puno mi je draže kupovati online, tada imam vremena na miru razmisliti i pogledati što točno želim i trebam, bez velikih gužvi i nervoze drugih kupaca, a kako nikada nisam bila od isprobavanja odjeće u dućanima, ovaj način je kao stvoren za mene, ali ne i za moju karticu.

Što kažeš o gomilanju odjeće, je li došlo vrijeme da se svi oslobodimo te navike?

– Rekla bih da jest, ali četiri ormara puna odjeće govore drukčije. Mislim da svaka žena barem nekoliko puta godišnje kaže kako joj zbilja više ništa ne treba i kako mora isprazniti ormare, ali realnija strana je da se tog zlatnog novog pravila mogu pridržavati samo muškarci.

Imaš li u glavi uvijek unaprijed složenu kombinaciju za neku priliku ili to ostavljaš za zadnji čas? Imaš li favorite u ormaru koji uvijek spašavaju situaciju?

– Mama mi je oduvijek govorila da ništa ne smijem ostavljati za zadnji čas pa mi je to ostalo i dan-danas. Uvijek složim kombinaciju večer prije, makar samo u glavi. Ne volim žurbe i strku, ali kada me vrijeme ipak stisne, stvari spašavaju meni najdraže “mama jeans”, čizmice na petu i sakoić.

Što ti je najvažnije kod odijevanja, funkcionalnost, estetika, dress code...? Imaš li neke omiljene brendove, koje?

– Mene se često može vidjeti u sportskom izdanju, trenirka koja vjerojatno ne stoji nikome, ali je udobna, tenisice i duksa. Ona druga strana mene ne može bez cipela ili čizmica na petu i to me tjera da se spremim. Uvijek ću staviti udobnost na prvo mjesto, ali materijal je odmah na drugom. Više volim dati malo više novca i kupiti nešto kvalitetnije i što će mi dulje trajati nego manje novca i više stvari. Najčešća marka koju nosim već godinama je Karl Lagerfeld koji me nikada nije iznevjerio, odmah iza njega je Balenciaga, a svi znamo da svaka zaljubljenica u modu mora imati barem jedan komad ove marke. Iako se ne čini, ljeto nam je odmah iza ugla, a to za mene znači kvalitetne sunčane naočale, a Marc Jacobs je tu za mene broj jedan, od kvalitete do izgleda.

Koliko je samo elegantna: Prekrasna ekonomistica odmah nas je osvojila svojim damskim stilom
Isprobajte recept za ukusne muffine zbog kojih nećete imati grižnju savjesti
Nevena Rendeli Vejzović i kćerkice najslađi su modni kvartet u Zagrebu
Poklon za Majčin dan kojega će vaša majka obožavati

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".