Svečani prijem kod predsjednice: Anja Šovagović u minici, a Ingrid Antičević u točkicama

U Uredu predsjednice na Pantovčaku održan je svečani prijem povodom Dana državnosti.
Vidi originalni članak

Dress code ima svoju funkciju čak i u vremenima kad svi mislimo da smo jako cool, originalni i furamo neki svoj stil. Što je situacija svečanija, značajnija… dress code je važniji, jer domaćin ima pravo zahtijevati definirani stilski respekt od svojih gostiju. Dress code sve skupa podiže na jednu višu instancu. Ako je predviđen, kao što je to bilo u ovom slučaju, nipošto ga nemojte zaobilaziti! 

Iako je na pozivnici pisalo "tamno odijelo/koktel haljina/svečana odora", Anja Šovagović izabrala je tamne čizme i kratku sako-haljinu (a ispod neku varijantu negliže-majice), kombinaciju koja nipošto nije primjerena za takvu jednu zabavu. Naime, odijevanjem i poštivanjem dress code pravila svaka osoba za sebe otkriva poštovanje domaćina, ali i osobnu zrelost. 

Naravno da se uvijek nađu neki koji ignoriraju ta pravila, no time bivaju primijećeni na onaj negativan, nezreli način. Ne kao cool, originalne osobe, već kao one koje na samo njima znani način ne žele, ili ih nije briga, iskazati poštovanje domaćinu i osobama s kojima se tamo susreću. 

Što znači dress code – "tamno odijelo/koktel haljina/svečana odora"? 

To znači fino, respektabilno odijevanje, ne prekratko jer koktel haljina nije minica, dok tamno odijelo može biti business casual ili business formal (obje kategorije su dostojne partyja u vrtu ureda Predsjednice). Svečana odora odnosi se na vojna lica. 

S druge strane, za razliku od Anje, Ingrid Antičević Marinović izabrala je haljinu dostojnu ovog partyja. Točkasta crno-bijela kreacija neodoljivo podsjeća na legendarnu haljinu koju je Julia Roberts nosila u Zgodnoj ženi, u smeđe-bijeloj varijanti. Ta kreacija, baš kao i Ingridina, klasičnog je  strukiranog kroja te definira čistu ženstvenost. Koloristički zanimljiv styling moment – lakirane crvene salonke! Da, Ingrid je oduvijek imala smisla za cipele.

Dakle, kad ste u dilemi, retro krojevi inspirirani pedesetima siguran su odabir… A točke, naročito na satenu ili svili, odličan su izbor koji govori o respektiranju dress code pravila, ali i domaćina finog  garden partyja.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".