Modna savjetnica o outfitima Milanovića: 'Jako pašu stylingom, kao da su komplet, podrška jedno drugome'

Sanja Musić Milanović odabrala je svijetlo ružičastu haljinu koju potpisuje domaći brend Varteks, a kombinirala ju je s kaputom u istoj nijansi kojeg je prebacila preko ramena.
Vidi originalni članak

Pastelni ružičasti ton primjeren je odabir jer djeluje nenametljivo i vrlo elegantno. Kombinacija haljine i kaputa istoga tona evocira styling članica kraljevske obitelji i drugih prvih dama kao što je Melania Trump. Kreacija je minimalistička, bazičnog kroja te je kao takva zahvalna u ovakvim prigodama i ujedno otkriva naklonost poslovnom odijevanju. Haljina midi dužine ima detalj u obliku ležerne mašne koja se veže na struku, no silueta nije naglašena, već lagano pada. Odabir hrvatskih brendova za styling znak je poštovanja prema našim dizajnerima, što je ujedno jedan od odličnih načina promocije domaćeg dizajna, komentirala je modna savjetnica i urednica Dubravka Prpić Znaor i dodala da si njih dvoje jako pašu modnim odabirima "kao da su par, komplet, podrška jedno drugome".

Kolinda Grabar Kitarović točno u podne pojavila se na crvenom tepihu na Pantovčaku u crnoj haljini s bijelim naličjem koju je kombinirala s bolerom, a zaogrnula se pašminom s krznenim detaljima. Grabar Kitarović ima i crveni lak za nokte te crne salonke na visoku tanku petu.

Usporedba odjevnih kombinacija Kolinde Grabar Kitarović za njezinu inauguraciju 2015. godine i Milanovićevu inauguraciju govori kako je ostala vjerna istom stilu, no za posljednji dan u uredu odlučila se za crno. Prije pet godina odabrala je jarko plavu od glave do pete i nisku punđu. Nosila je iste naušnice kao i prije pet godina. 

U videu pogledajte kako se mijenjao stil Kolinde Grabar Kitarović tijekom mandata - od prvog dana do inauguracije:

Svečanu inauguraciju pratili su najbliži članovi: majka Zorana Milanovića, Gina, i sinovi izabranog predsjednika Zorana Milanovića, Marko (15) i Ante Jakov (21). 

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović krenuli su u 11:30 prema Pantovčaku - Zoran Milanović nosio je elegantno crno odijelo s tamnoplavom kravatom, a prva dama nosila je zvonoliku haljinu svijetlo ružičaste boje, kaput koji je prebacila preko ramena u istoj boji i smeđe salonke na vrlo visoku potpeticu. N1 piše da Sanja Musić Milanović nosi haljinu domaćeg modnog brenda Varteks iz nove kolekcije, koja još nije u prodaji. Dizajnirala ju je njihova glavna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović, koja je prije Varteksa imala poznati modni brend I-GLE. Za nakit je zadužen hrvatski dizajner nakita Nenad Sovilj, a riječ je o prstenu i naušnicama iz najnovije kolekcije pod nazivom Metamorphosis. Soviljev nakit obožavaju mnoge poznate Hrvatice, među kojima Jadranka Sloković, Jelena Veljača i Tatjana Dragović. 

Izborom boja i kroja haljine, Sanja Musić Milanović podsjeća na Kate Middleton. Doduše, njih su dvije i tipski slične, vitke, lijepe brinete, pa izbor haljine ne čudi. Odabir haljine s inauguracije podsjeća na odabir Kate Middleton s vjenčanja njezine sestre Pippe Middleton, kad je nosila haljinu s potpisom Alexandera McQueena. Bojom haljine kao da se željela uklopiti u boje koje je, u dogovoru sa Šekoranjom, odabrala za uređenje interijera. 

Kako doznajemo, Milanović je dan ranije bio na frizuri - krajem prošle godine promijenio je frizerku, a odabrao je moderan frizerski salon koji se nalazi u blizini Britanca. Njegov odabir uvijek je uredna i klasična frizura, što dodatno pojačava dojam elegantnog looka.

Za make up Sanje Musić Milanović zadužena je Zdenka Mihelj, vizažistica koja inače ima poznati salon na Sv. Duhu i šminkala je brojne hrvatske celebrityje.

Mihelj je prvu damu našminkala diskretno, bez konturiranja i korekcija te je uskladila make up s haljinom. Dodatno je naglasila oči. Make-up je potpuno prirodan, bez pretjerivanja, kako se i priliči inauguraciji u podne. Frizuru joj je, doznajemo, napravila Mirjana Švigir, vlasnica salona Griffe u Španskom. Švigir se za ovu prigodu odlučila za polu-bob, kraću kosu nego do sada. Ovu je frizuru lako za održavati, što je imperativ za poslovne žene s puno obaveza. 

Sanja Musić Milanović velika je ljubiteljica upečatljivog nakita, najbolja izdanja pogledajte u galeriji:

FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL

Pogledajte dolazak na inauguraciju Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović:

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Himnu na inauguraciji pjevala je glazbena diva Josipa Lisac koja je za dolazak na ovu prigodu odabrala crno od glave do pete, a all black kombinaciju upotpunila je detaljima - crnim šeširom i Gucci rukavicama.

Za nastup je odabrala crvene detalje pa je crni šešir zamijenila raskošnim crvenim.

Za minimalističko uređenje dvorane  na Pantovčaku zadužen je naš poznati dizajner Saša Šekoranja.

- Sanja Milanović bila je jako angažirana. Svaka stvar ima poruku - prvo je htjela peruniku, nacionalni cvijet, međutim imali smo problema. U cijeloj Hrvatskoj nismo uspjeli nabaviti rascvjetane cvjetove perunike pa smo se odlučili za cvijet mirisnog badema, koji je prava najava proljeća, za koje se nadamo da će doći i ovdje, rekao je Šekoranja.

Na pitanje novinara Nove TV vezano uz novi namještaj, Šekoranja je potvrdio da je postavljen novi, suvremeni namještaj te nadodao kako se napustio koncept lažnog Luja XVI. 

- Sve je pomno birano, dodao je Šekoranja te naglasio kako je namještaj u duhu arhitekta Richtera.

Saša Šekoranja naš je poznati dizajner i cvjećar - iza njega su mnogi veliki, značajni projekti pa je sa svojim poslovnim partnerom Deanom Franićem iz studija Franić-Šekoranja uredio mnoge hotele, a njegov izlog uvijek privlači brojne poglede te je poznat kao jedan od najljepših u Zagrebu. 

Zagreb je dobio prvi adventski izlog: Saša Šekoranja ponovno je nadmašio sam sebe

FOTO: Saša Šekoranja FOTO: Saša Šekoranja FOTO: Saša Šekoranja FOTO: Saša Šekoranja FOTO: Saša Šekoranja FOTO: Saša Šekoranja

Na pitanje na koje je projekte posebno poseban, Šekoranja je za Living rekao: 

- Jako volim hotel Kompas jer je jako pročišćen i poput galerije pun je mojih radova (crteža). Adriatic u Rovinju svakako je cjelovit projekt i u svakom detalju slojevito dotjeran… Kino boutique Kaptol u koje rado odlazim... Ima puno privatnih kuća kojima sam izrazito zadovoljan, ali krajnje i najveće je zadovoljstvo kada vidite da ti prostori zaista funkcioniraju i žive s ljudima.

Šekoranja je tad i komentirao koliko su biljke i cvijeće bitni u prostoru i kako ih kombinirati: 

- Jako su bitne, unose svježinu i mijenjaju dojam koji ostavlja prostor. Npr. sada u zimi, kada u dom unesete crnogoricu i potentne lukovice amarilisa, koje naslućuju proljeće, nekako lakše se prebrodi zima… Obožavam u proljeće vaze pune trava, ljeti divlje grane ruža pune trnja… Jesen nosi svoje plodove i žuto lišće koje pada po cijelom stanu.
:: Ono što radite drugačije je od svega ostalog na tržištu. Pokazalo se uspješnim, no koliko je hrabrosti trebalo usuditi se biti drukčiji? 
 Nisam hrabar, ne razmišljam tako, igram se i ne kalkuliram, a biti drugačiji – pa to mi jest jedino privlačno! Zahvalan sam na tome što tako mogu živjeti i da su me ljudi prepoznali.
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".