Sve je popularniji spoj glomaznih mokasinki i (bijelih) čarapa: Sviđa li vam se trend koji viđamo i u domaćoj modi?

Mokasinke, klasične i s glomaznim đonom, dominiraju novim kolekcijama, a najefektnije izgledaju kad se nose u kombinaciji s čarapama.
Vidi originalni članak

Ako ste posljednjih tjedana zavirili u nove kolekcije omiljenih dućana, sigurno ste primijetili dominaciju tzv. loafers modela, odnosno mokasinki. Prije nekoliko sezona, u modni su fokus ponovno došli klasični modeli, a ova jesen bit će u znaku glomaznih, chunky modela. 

Osim noviteta u kolekcijama popularnih brendova, to potvrđuju i odlične kombinacije iz ulične mode, kao i ljubiteljice mode čiji stil rado pratimo. One ove jeseni posebno dolaze do izražaja jer se nose u kombinaciji s čarapama, a najpopularniji je bijeli rebrasti model, kao kontrast kožnim cipelama. Refinery29 pisao je kako su se na mokasinke desetljećima gledalo kao na dio korporativne mode, no s vremenom su postale i dio street stylea. Dizajneri su počeli eksperimentirati sa zanimljivim detaljima poput lanaca i zakovica, zbog čega modeli iz novih kolekcija izgledaju jako chic

Želite li nositi spoj glomaznih mokasinki i čarapa, no ipak izabrati nešto otmjenije, umjesto bijelih čarapa odaberite tanje najlonke do koljene ili čarape sa svjetlucavim nitima što će outfitu dati dozu elegancije. Modne ideje možete prepisati od svjetskih, ali i domaćih trendseterica koje su ovaj spoj već uklopile u odlične odjevne kombinacije.

Chunky mokasinke s bijelim čarapama voli Hailey Bieber koja ih često nosi u svakodnevnim outfitima. Osim uz traperice i sako, kombinira ih i s elegantnijim komadima, poput male crne haljine.

Ovih ih je dana prošetala i najpoznatija svjetska influencerica, Talijanka Chiara Ferragni koja gotovo sve trendove nosi na svoj način i svakom da vlastiti stilski potpis. Odabrala je Gucci mokasinke i čarape s potpisom svog modnog brenda te tako zaokružila all black kombinaciju za svaki dan. 

Iako su pravi jesenski trend, loaferice smo imali prilike u zagrebačkoj uličnoj modi vidjeti već ovog ljeta. Tad ih je, u kombinaciji s tankim, crnim dokoljenkama, nosila plesačica Lora Marija Kolar. Odlično modno izdanje, sastavljeno od bermuda, topa i mrežaste torbe, zabilježio je naš Goran Čižmešija. Ovakav stajling, upotpunjen sakoom ili kožnom jaknom, odličan je i za prijelaznu sezonu.

Modnu ideju kako nositi loaferice možete prepisati i od domaćih influencerica čiji stil volimo. Pamela Badžek kombinirala ih je s minicom i sakoom, dok je prugasti džemper chic detalj. Lidija Lešić, umjesto bijelih, odabrala je crne čarape pa lakirane mokasinke glomaznog đona kombinirala u outfitu s poslovnom notom - prugastim hlačama i crnim sakoom. 

Razmišljate li kupiti glomazne mokasinke, obratite pozornost i na modele koje smo izdvojili:

FOTO: H&M 69 eura FOTO: H&M 39 eura FOTO: H&M 34 eura FOTO: H&M 69 eura FOTO: H&M 59 eura FOTO: H&M 34 eura FOTO: H&M 29 eura FOTO: Bershka 279 kn FOTO: Bershka 279 kn FOTO: Bershka 279 kn FOTO: Pull & Bear 229 kn FOTO: Pull & Bear 279,90 kn FOTO: Pull & Bear 279,90 kn FOTO: Stradivarius 229,90 kn FOTO: Stradivarius 279,90 kn FOTO: Stradivarius 279,90 kn FOTO: Stradivarius 279,90 kn FOTO: Stradivarius 279,90 kn FOTO: Stradivarius 279,90 kn FOTO: Massimo Dutti 849,90 kn FOTO: Mango 449,90 kn FOTO: Zara 349,90 kn FOTO: Zara 299,90 kn FOTO: Zara 399,90 kn FOTO: Zara 349,90 kn

 

Komunikacijski stručnjak o pomami za tenisicama iz Lidla: 'To je paradoks. Tenisice su jeftine, ali cijenjene, toliko da postižu znatno veću cijenu'

Stručnjakinja iz zagrebačkog salona ima savjete za tanku kosu: 'Jednostavno i brzo rješenje je - odrežite kosu!'

Jedna od najbolje odjevenih Hrvatica u izdanju bez greške: Ovih dana prepišite fantastične ideje Maje Tedeschi

Jadranka Sloković salonke je zamijenila tenisicama: Bijeli model super pristaje uz klasike poput trapezica i bluze s volanima

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".