"Svaki mjesec kad počne PMS pomislim da nemam što obući i plače mi se kad moram izaći iz kuće"

Nova zvijezda naše rubrike je kreativna Maja Milocanovich!
Vidi originalni članak

Pulska slikarica i blogerica Maja Milocanovich super je kreativna cura, koja će vas osvojiti svojim radovima, ali i zanimljivim YouTube kanalom i Instagramom. 

Za zagrebačku i splitsku street style scenu kažu da su najjače u Hrvatskoj. Gdje je pulska? 

Jednom sam već negdje odgovorila na to i izazvala bijes u ovom mom malom gradu pa ću sada mudro šutjeti. Ima nekoliko cura/žena koje meni odličo izgledaju i super nose svoje stilove, vidi se i veliki pomak u odnosu na prije recimo 10-ak godina... Ali, ne bih rekla da mi imamo "scenu".

Što misliš, što je tome razlog?

Nemamo baš puno izbora ni ponude sto se tiče odjeće, mala smo sredina, ljudi se ne vole isticati. Što razumijem, da me malo vise zanimaju drugi, sigurno bi me pogodilo što se pola grada okreće i smije mojim čupavim šlapicama. Srećom, mene to samo natjera da ih nosim jos više, pa ću uskoro morati kupiti novi par koliko su pohabane već.

Koje cure u Hrvatskoj, a koje vani po tebi imaju najviše stila?

Ne pratim toliko to da bi znala koje su neke najbolje odjevene zene, većina onih koje mene inspiriraju su bose i gole i trce po plazama. Ali ja (kao i valjda svi) jako volim Ljupku Gojić Mikić, od malena mi je ona posebna i divim joj se.

Koja boja u tvom ormaru prevladava?

Vjerojatno crna i bijela. Shvatila sam nedavno da obicčno uvijek nosim crni ili bijeli top, pa dolje idem malo odvažnije. Ove godine sam počela prvi put nositi i crvenu, pa je dosta novijih komada u toj boji. 

Trošiš li puno na odjeću, obuću, modne dodake?

Najviše trošim na slikarski pribor i psa. Ako uopće nešto kupim od odjeće tog mjeseca, potrošim od 100-200 kn. Obično thriftam, pa jako dobro prolazim. A rijetko ću se baš odlučiti na nešto potrošiti neku veću svotu. No, baš zato što sam tako dobra, svakih nekoliko mjeseci si poklonim nešto sto želim, a inače ne bih mogla.

Gdje većinom kupuješ? Koji su ti brendovi dragi?

Nemam neke određene, većinom thriftam odjeću, tako da se ne nalazim toliko često u nijednoj određenoj trgovini. 

Koja ti je najstarija stvar u ormaru? Najskuplja? Najdraža?

Kako većinom nosim second hand robu i mamine stvari stare 30,40 godina, dosta toga je baš staro. Također, kilaža mi je od srednje škole skoro ista, pa odjeću, ako volim, jako dugo nosim. Najskuplje su mi, čini mi se, Fashion disorder culotte hlače.. A najdraže su mi spavaćice, kimoni i sve to svileno i prekrasno što nosim kada sam doma. čekam da bude u potpunosti prihvatljivo da i vani izađem takva. 

Što si posljednje kupila?

Zadnje sam zapravo dečku obnovila malo ljetnu garderobu, jer njemu to nije prioritet nimalo, a onda sam usput i sebi kupila dva nova badića.

Koliko često pomisliš da nemaš što obući? 

Svaki mjesec kad počne PMS i kad mi se plače prije nego moram izaći iz kuće. 

Cipele ili torbice? Zašto?

Oduvijek sam bila više za torbice, a odnedavno sam preobraćena shoe girl. Kad dobiješ stipendiju od Shoeboxa i nove cipelice stižu svaki mjesec, teško je ne biti zaluđen cipelama. 

Kada bi morala opisati svoj najčešći styling, nešto u čemu se najugodnije osjećaš, što bi to bilo?

Rekla bih badić i bose noge, ali znam da to neće proći. Svaku sezonu imam neki omiljen par jeans hlača, pa iz njih jedva izlazim. Obožavam i muške kosulje, i u tome se možda najbolje osjećam, i to vec dugi niz godina. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".