Sutra je 10. godišnjica braka Kate i Williama: Njezinom vjenčanicom inspirirale su se mnoge poznate dame

Stručnjaci su otkrili kako su nove kolekcije vjenčanica bile prepune modela inspiriranih Alexander McQueen modelom kojeg je prije 10 godina nosila vojvotkinja od Cambridgea
Vidi originalni članak

Vjenčanica s potpisom Alexandera McQueena koju je na vjenčanju nosila Kate Middleton u proteklih je 10 godina inspirirala i brojne druge mladenke da se i same odluče za sličan model, a modni stručnjaci tvrde kako su se u novim kolekcijama mnogih modnih kuća našli modeli koji neodoljivo podsjećaju upravo na čipkasti kojeg je nosila vojvotkinja od Cambridgea.

Kako se princ William i vojvotkinja Catherine pripremaju proslaviti 10. godišnjicu braka koju obilježavaju 29. travnja, stilistica poznatih i slavnih Karen Williams za Daily Mail je podijelila da je Alexander McQueen vjenčanica, koju je Kate nosila na vjenčanju, zapravo inspirirala mnoge mladenke i kreatore vjenčanica.Tako su i oni u svoje kolekcije dodali modele dugačkih čipkastih rukava, sa satenskim donjim dijelom.

Među inspiriranim damama našla su se i mnoga poznata imena. Procjenjuje se da je raskošna vjenčanica koju je nosila vojvotkinja koštala oko 250 tisuća funti, a uključivala je i čipkasti bodi kojeg su šivale najbolje svjetske krojačice u Royal School of Needlework, a odmah nakon vjenčanja u Westminsterskoj opatiji, vjenčanica je postala apsolutni hit.

Tako su u desetljeću nakon vjenčanja u vrlo sličnim kreacijama prošetale i poznate dame poput Kim Kardashian, Nicky Hilton i Rose Leslie. Kim Kardashian nosila je Givenchy vjenčanicu na vjenčanju s Kanyeom Westom u Firenci 2014. godine, dok je Nicky Hilton odabrala 55 tisuća funti vrijednu Valentino vjenčanicu za vjenčanje s Jamesom Rothschildom u Londonu godinu dana kasnije. Također, 2018. godine sudbonosno "da" izrekli su Kit Harrington i Rose Leslie, a tada je glumica nosila sličan model vjenčanice. 

- Iako je prošlo 10 godina otkad nas je vojvotkinjina haljina oduševila ljepotom, utjecaj je toliko velik da su se mnoge poznate dame i danas, kao što će i u doglednoj budućnosti, osvrnule upravo na Katein look s vjenčanja koji im je poslužio kao referenca za vrhunsku vjenčanicu - ispričala je Williams za Femail, inače stilistica poznatih, među kojima su Beyoncé i David Beckham. 

- Mislim da nije slučajnost što su Kim Kardashian, Jacqueline Jossa, Nichy Hilton i mnoge druge dame, čak i ja sama, odabrale dugačke, čipkaste rukave - tvrdi Williams.

Vjenčanicu Kim Kardashian izradio je Kanyeov prijatelj Riccardo Tisci za Givenchy, a procjenjuje se da je koštala 500 tisuća dolara. Neodoljivo je podsjećala na haljinu kakvu je nosila Kate, zahvaljujući dugačkim čipkastim rukavima, raskošnom donjem dijelu i bodiju. Sličan je model odabrala i Nicky Hilton

- Na svakom eventu Kate nosi brendove i kombinacije kojima nas osvoji pa smo znali da s vjenčanom haljinom neće biti ništa drugačija - rekla je Williams i dodala da je očekivala klasičnu i elegantnu vjenčanicu, no smatra da nitko nije vjerovao da će biti toliko prekrasna. 

- Činilo se da su svi bili hipnotizirani elegancijom i detaljima vjenčanice koju potpisuje Alexander McQueen - rekla je stilistica, opisujući haljinu kod koje baš ništa nije prepušteno slučaju, već se pazilo na svaku pojedinost. Kaže kako je to bio jedan od onih čarobnih trenutaka koji je inspirirao i ostale dizajnere da u svojim kolekcijama ponude nešto slično. 

- Njezin jednostavan pristup modi pružio je energiju kakvu smo od nje očekivali, ali sa sjajnim modernim zaokretom i pomakom - kaže Williams i dodaje kako je vojvotkinja zaslužna i za popularnost brenda Self Portrait za kojim su onda poludjele mnoge fashionistice, a Kate je postala jedna od onih dama čije se odjevne kombinacije rado prate i služe kao inspiracija. Stilistica je dodala da će i u narednim godinama Kateine kombinacije i dalje biti velika modna inspiracija.

Izvrsna modna izdanja Kate Middleton izdvojili smo u galeriji:

FOTO: PIXSELL FOTO: Jane Barlow/PA Images/PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: POOL/Reuters/PIXSELL FOTO: Phil Noble/Press Association/PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL

Sarah Burton, dizajnerica koja stoji iza kraljevske vjenčanice kaže kako je tada postojalo mnogo referenci na viktorijansko razdoblje i korzete kakvi su se tada nosili. 

- Temelji vjenčanice su viktorijanski, ali vjenčanici je dodan moderan prizvuk zahvaljujući laganoj tkanini, kao i naborima koji su stvorili moderan osjećaj - ispričala je Burton za Femail. 

Par od kojeg možemo učiti o stilu: 'Svaki dan se sredimo, prkosimo novonastalim uvjetima'
Bojate li kosu dok je mokra ili suha? Stručnjaci otkrivaju što je bolje za kosu
Isprobajte fantastičan recept za mileram tortu od jagoda koja će vam zasladiti i uljepšati vikend
Obožavamo stil divne manekenke: Čak joj i omraženi model traperica izvrsno pristaje

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".