Stručnjakinja o Kolindinom plavom kompletiću: "Volani na rukavima su suvišni."

U posjet Hrvatskoj stigao je predsjednik Izraela, a evo kako predsjedničinu kombinaciju komentira modna savjetnica
Vidi originalni članak

Politički protokol pravo je mjesto za smirujući, klasičan kolorit, a monotoniju sivih tekstila razbijaju upravo ovakvi tonovi neba i mora, simboli naše voljene i toliko slavljene Hrvatske, kaže nam modna savjetnica Dubravka Prpić Znaor. U posjet Hrvatskoj došao je predsjednik Izraela, a Kolinda Grabar Kitarović je za tu priliku odijenula plavi kompletić. 

Jednobojan kostim na crvenom se tepihu istaknuo i krojem – no, predlažem klasičan ovratnik jer ova varijanta, naročito u suradnji s niskom punđom i natapiranom kosom, djeluje starmalo. Takav je dizajn bio hit u četrdesetim godinama prošloga stoljeća: naravno da danas "recikliramo“ sve moguće stilove i trendove, ali doslovna interpretacija nečega iz tako davne prošlosti na kraju izgleda samo - staro!

"Ima još jedna bitna stvar: volani na rukavima su suvišni!"

- Taj modni moment kao da je slučajno završio na tom mjestu, čisto da se učini neki pomak... čini se kao da su rukavi prvotno bili prekratki. No, naštukavanjem volana na trifrtaljni rukav dobiva se samo vizualni dojam skraćivanja ruke, što nipošto ne laska cjelokupnoj silueti - ispričala nam je Dubravka. 

Također, suknja djeluje kao da se lijepi na čarape – protokolarni tim predsjednice zasigurno zna kako riješiti taj trivijalan problem, dodaje savjetnica. 
- Salonke su dobar izbor, obavezna je potpetica tri do četiri centimetra. Što se tiče boje, najjednostavnije je kombinirati s outfitom, no uvijek prolaze i one u neutralnoj bež varijanti. Treba se ponekad podsjetiti da manje znači više, naročito u odijevanju političarki kojima ne treba puno, ali treba im ono pravo, s dozom minimalizma, elegancije i, naravno, s pokojim hit detaljem, ovisno i o osobnim stilskim apetitima. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".