Plijesan i bakterije stvaraju se u kozmetičkim torbicama, a stručnjaci objašnjavaju kako to spriječiti

Topla i vlažna mjesta pravi su raj za bakterije!
Vidi originalni članak

Iako većina kozmetičkih proizvoda sadrži konzervanse koji štite proizvod od nastajanja bakterija i plijesni, u posljednje vrijeme na tržištu se pojavljuju i oni proizvodi u kojima se nastoji smanjiti lista konzervansa u istima.

Ipak, to je plodno tlo za razmnožavanje bakterija, a to dovodi do pojave akni i iritacije na koži. Stručnjaci upozoravaju kako je važno prilikom kupnje obratiti pozornost na to sadrži li proizvod prirodne konzervanse, a plodno tlo za razmnožavanje bakterija i stvaranje plijesni su proizvodi na bazi vode. Nneka Leba, zamjenica direktora istraživanja u Radnoj grupi za zaštitu okoliša rekla je:

Jako je važno ljude odvratiti od ideje o tome da svi proizvodi trebaju biti u potpunosti bez konzervansa.

Osim što se pozornost treba obratiti da listu sastojaka, treba uvijek razmišljati o tome gdje se proizvod pohranjuje. Dermatologinja Roberta Del Campo upozorila je kako plijesan raste tamo gdje joj je idealno okruženje, a to su vlažna i topla područja te hrana. 

Nikki Fontaine, make up artistica koja radi na DailyMailTV, a radila je s licima poput Heidi Klum i Johna Travolte, upozorila je da proizvodi u kojima se stvore bakterije mogu prouzročiti velike probleme na koži, poput iritacije ili začepljenja pora. Također, nadodala je da treba obratiti pozornost i posebnu ladicu za spremanje kozmetike:

Pribor za šminku treba redovito čistiti, a ne bi bilo loše imati posebnu tamnu ladicu u kojoj će svi proizvodi biti pohranjeni.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".