Stručnjaci o imidžu Mije Negovetić: Dioptrijskim naočalama nije mjesto na sceni, a styling je apsolutno promašen

Mia Negovetić na Dori se pojavila u kožnim hlačama visokog struka, majici i jakni nježno ružičaste boje, u tenisicama i s pletenicama, a domaći stručnjaci prokomentirali su ovo izdanje i dodali na čemu bi mogla poraditi
Vidi originalni članak

Dva dana nakon Dore komentari se i dalje ne stišavaju, a na društvenim mrežama mnogi su se osvrnuli na Miju Negovetić. U jednom su svi složni, Mia ima prekrasan glas, no na ovogodišnjoj Dori pod "upitnikom" je bio njezin styling. Dok s jedne strane tvrde kako je ovakav look primjeren jednoj 17-godišnjakinji, s druge strane kažu kako bi se trebala odmaknuti od ovakvog imidža i isprobati nešto "ozbiljnije". Za mišljenje smo pitale domaće modne i frizerske stručnjake:

Marko Grubnić Miju Negovetić opisao je kao predivnu curu predivnog, božanstvenog glasa koja je na Dori imala brutalnu pjesmu na svjetskoj razini:

- Produkcija, riječi, glazba, apsolutno sam bio oduševljen pjesmom i Mia mi je stvarno prekrasna cura. Međutim, postoje neka nepisana pravila u showbusinessu kojih se jednostavno, hoćemo-nećemo, svi koji su u showbusinessu, pogotovo koji se bave pjevanjem, trebaju pridržavati. Za početak, dioptrijskim naočalama nikako nije mjesto na jednoj takvoj pozornici, uz jedan takav nastup. Nije to kritika, to je samo moj osvrt. Postoji niz rješenja kako cijelu tu priču zaokružiti da sve skupa bude na boljoj i profesionalnijoj razini. 

Marko kaže da isto vrijedi i za odjeću koju je odabrala za nastup:

- Mia je ta generacija Ariane Grande, generacija koju prate i vole mlade djevojke i mladi dečki. To su tinejdžeri, a danas su oni jako osjetljivi, sve im je dostupno i ne može ih se prevariti na način da im se kaže "Evo, ovo je dobro, ona je tinejdžerica" i to je to. Ne, danas tinejdžeri gledaju svjetsku scenu i jako dobro znaju kako izgleda npr. jedna Ariana Grande. Tako je otprilike, za jedan takav važan nastup i uz jednu takvu brutalnu pjesmu, trebala izgledati i Mia Negovetić. Predivna cura, prekrasne energije, ali, nažalost, apsolutno promašen styling. Ostaje jako puno prostora u kojem se može napraviti da ona izgleda uistinu svjetski.

Ako još niste, u videu možete pogledati nastup Mije Negovetić na Dori:

Boris Banović kojeg znamo i kao Fashion Gurua rekao je kako Miju znamo već duže vrijeme, a u međuvremenu je malo i porasla:

- Postala je tinejdžerica pa je, očekivano, takav i njezin stil. Moram priznati da sam mislio da tinejdžerice ipak više prate modu. To na Miji je bilo korektno i prilagođeno, ali ništa što bih istaknuo. Da je stavila malo boje u cijeli styling ili neku zanimljiviju frizuru, bilo bi već bolje. Ovako mi je više izgledalo kao da ide na neku matineju, a ne na nastup na Dori. Divan glas, čak i ok pjesma, jest da sve to asocira na Taylor Swift, siguran sam da joj je ona i idol, ali baš zato je mogla malo razmisliti i o svojoj prezentaciji, ipak je to Dora. Naravno da joj opraštamo zbog njezino bezobrazno mladih godina, ali da bi paket bio potpun, mora misliti i na odjeću.

Teuta Mesaroš, vlasnica frizerskog salona "Teuta", rekla je da Mia ima genijalne glasovne sposobnosti, no da je problem što na Dori uopće nije bila "stilizirana", što se za takav nastup očekuje:

- Na Dori se biraju pjesma, pjevač i scenski nastup koji će nas predstavljati na Eurosongu. Mia je predivna cura s predivnim glasovnim sposobnostima i mislim da sa 17 godina ne bi trebala izgledati provokativno niti izazovno, ali je trebala biti malo stilizirana. Dobra frizura, make up i outfit mogu dati samo dodatnu vrijednost na njezin ionako prekrasan glas. 

Evelin Benković (na slici dolje s klijenticama Anom Radišić, Sandrom Perković i Milanom Vlaović Kovaček), vlasnica frizerskog salona "Evelin" kaže da jako cijeni Miju i, po njezinom mišljenju, ona je "The Voice". Iza nje je dugogodišnji rad na glasu, no ono na čemu se nije radilo je njezin styling:

- Nažalost, styling za Doru odrađen je neprofesionalno. Nekako sam dobila dojam da njezinom timu nije bitan taj vizualni izgled. Mia je prekrasna mlada djevojka s prekrasnom kosom, ali nedefiniranom. Pletenice u kombinaciji s kovrčavim repom nisu najbolji izbor. S obzirom na kombinaciju u kojoj su glavnu riječ vodile kožne hlače visokog struka, predložila bih samo visoki rep, wet look ili opušteniji, fluidniji izgled kose s nemarnijim prizvukom, kako nose Dua Lipa, Taylor Swift i Billie Eilish. 

Ako ste u potrazi za savršenom frizurom za svaki dan, u galeriji donosimo super inspiraciju: 

FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @leoniehanne FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @leoniehanne

Modna savjetnica i urednica Dubravka Prpić Znaor predlaže styling po uzoru na mlade zvijezde njezine dobi - girly haljine s tilom u kombinaciji s kožnjakom i starkama, varijante kao Billie Eilish, odnosno neobične trenirke sa šljokičastim efektima ili traperice i majice s natpisima uz kožne grunge čizme. 

- Tu su i razne tenisice upečatljivog dizajna te nakit u znaku tankih lanaca. Glazba je odličan poligon za kreativne trendove, naročito kad se radi o nastupima, spotovima i općenito imidžu mlade zvijezde. Predlažem dogovoreni imidž i držanje tih pravila jer se na taj način stvara vizualni okvir za njezin rad, a stil postaje uvjerljiviji. Čini mi se da je dobar materijal za razvoj kvalitetnog brenda, no, naravno, za to joj treba tim stručnjaka koji će je "urediti". 

U galeriji pronađite proizvode s kojima će kosa izgledati savršeno i u kućnoj radinosti:

FOTO: Arhiva Dive Pasta zs kosu Alfaparf Style Stories Funk Clay, Douglas, 100 ml, 135 kn FOTO: Arhiva Dive Fluid za oblikovanje kose, Oway Flux potion fluid, topstil.com.hr., 240 ml 146,20 kn FOTO: Arhiva Dive Tekući gel Sebastian Professional Liquid Steel, Lijepa.hr, 150 ml 99,80 kn FOTO: Arhiva Dive Lak L'Oreal Professionel Infinium, drogerije, 500 ml 51,30 kn FOTO: Arhiva Dive Krema za kosu label.m Thickening Cream, topstil.com.hr, 100 ml 135 kn FOTO: Arhiva Dive Pomada za kosu s jakim učvršćivanjem Stapiz Flow 3D, Lijepa.hr, 80 ml 25,80 kn FOTO: Arhiva Dive Pjena za kosu Redken Stay High 18, drogerije, 150 ml 125 kn FOTO: Arhiva Dive Lak Macadamia Natural Oil Control Hairspray, Douglas, 300 ml 119 kn FOTO: Arhiva Dive Vosak za kosu Keune blend fiber, keune.hr, 75 ml 135 kn FOTO: Arhiva Dive Pasta za kosu Groom&Style Matte Modelling, Douglas, 75 ml 47,90 kn FOTO: Arhiva Dive Balzam za oblikovanje kose Leonor Greyl Baume Bois De Rose, Douglas FOTO: Arhiva Dive Lak za kosu Batiste Stylist Smooth It, Lijepa.hr, 200 ml 27 kn FOTO: Arhiva Dive Gel za kosu Alterna Caviar Anti-Aging Luxe Shape, Lijepa-hr, 150 ml 213 kn

Ivan Pervan iz Pervan hair salon kaže da bi, pri osmišljavanju frizure, prvo uzeo u obzir Mijin okrugli oblik lica kojem pristaju dvije frizure: ravno ispeglana kosa sa staklenim sjajem, što je povno u trendu, ili visoki zalizani rep:

- Takvi tipovi frizure više bi odgovarali samom stylingu, kao i njoj osobno. Naočale je trebala zamijeniti lećama jer ima prekrasne, velike, plave oči koje treba istaknuti. 

Ana Kuštre (dolje na slici s Marom Bratoš), vlasnica frizerskog salona "Do šminke i frizure za pol' vure", umjesto pletenica, Miji predlaže lob koji je uvijek u trendu jer daje više opcija:

- Može biti ležerniji, ali i razigran, što paše njezinim godinama. Također, stavila bih joj razdjeljak na stranu, a onda i pletenicu, čime lob postaje asimetričan, što mlade djevojke jako vole. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".