Stopala se mijenjaju kroz dan: Znate li koje je vrijeme najbolje za kupnju cipela?

Kažu, koja veličina cipela pristaje u tom vremenskom okviru, to je veličina koju biste trebali kupiti.
Vidi originalni članak

Možda ste se ponekad našli u sljedećoj situaciji: kupite cipele na početku dana i one odgovaraju savršeno. Dođete doma nakon nekoliko sati, ponovno isprobate cipele, a one više nisu toliko udobne koliko su bile u trgovini. Čini se kako postoji vrijeme dana u kojem je najbolje kupiti cipele, posebno kad se radi o štiklama kod kojih udobnost često pada u drugi plan. 

[ANKETA] Izuvate li cipele kada dođete kod nekoga u goste i očekujete li isto od svojih gostiju?

 

Kako piše Marie Claire, planirate li šoping novih salonki, u kupovinu idite poslijepodne. Kako pojašnjavaju stručnjaci, stopala imaju tendenciju mijenjanja veličine tijekom dana jer natiču. Savjetuju kupnju cipela poslijepodne ili kasnije tijekom dana, a ne ujutro. Kažu, koja veličina cipela pristaje u tom vremenskom okviru, to je veličina koju biste trebali kupiti. Obratite pozornost i na potplat cipele pa, umjesto tvrđih materijala, birajte one fleksibilnije jer su kvalitetniji za stopala. 

Stručnjaci dodaju da, ako kupujete salonke, a želite udobnije modele, obratite pozornost i na visinu potpetice. Najudobnije su, kažu za Marie Claire, one visine između 1 i 2 inča, odnosno 2,5 i 5 cm. Želite li udobnost, preporučuju i izbjegavanje modela u špic jer stručnjaci savjetuju da treba ostaviti dovoljno prostora na vrhu cipele. Kod klasičnih modela, savjetuju širinu jednog prsta kako bi noga mogla pravilno kliziti. 

 

Sanna Marin političarka je novog doba: Zovu je najcool šeficom vlade u Europi, a zbog svojih stavova, pokrenula je čitav val feminizma

Treba li prati kosu prije farbanja? Stručnjaci objašnjavaju kako je pripremiti za najbolji efekt bojanja

Financijska analitičarka u outfitu bez greške, savršenom za kraj ljeta: 'Rijetko nosim ravnu obuću, bolje se osjećam na visini'

Mama i kći znaju kako klasiku kombinirati s trendovima: Čizme poput njihovih obilježit će i ovu hladnu sezonu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".