Što znači biti plus size model u 2017.?

U društvu koje je sad već desetljećima terorizirano konceptom mršavosti kao jedinog kriterija ljepote, iako statistike pokazuju da u manekenski tip spada jednoznamenkasti broj žena, plus size modelom se smatra svakog tko ima obline
Vidi originalni članak

Biti plus size model u 2017. bit će svakako hit zanimanje. No, što je, i tko, plus size model? Shvativši da, iako pistama i dalje defiliraju i dominiraju mršavice, stvarne žene izgledaju sve deblje i veće, sve su modne kuće, s dizajnerskim pedigreom i bez njega, odlučile „proširiti“ svoju ponudu nudeći veće veličine, popularno zvane plus size. No, iako je ta inicijativa realna, jer jasno je da se tržištu treba prilagođavati, do problema dolazi kada se zapitamo tko su plus size modeli koji reklamiraju te proizvode.

U društvu koje je sad već desetljećima terorizirano konceptom mršavosti kao jedinog kriterija ljepote, iako statistike pokazuju da u manekenski tip spada jednoznamenkasti broj žena, plus size modelom se smatra svakog tko ima obline. Trenutno najpopularnija „plus size“ manekenka Iskra Lawrence, izgleda toliko dobro bez odjeće i photoshopa da bi većina žena odmah potpisala za njezino tijelo, no svi mediji svijeta nju etiketiraju kao „slatku debeljucu“. Svojedobno se na listi debeljuca našla i Amy Schumer, koja se drznula u Hollywoodu nositi veličinu 38. Prekrasnu mladu Jennifer Lawrence ne jednom su proglasili bucmastom, a u gotovo svakom intervjuu mora opravdavati svoju, za glumački svijet, debelu liniju.

S druge pak strane imamo sve više pretilih i muškaraca i žena, koji se ljute i vrijeđaju ako im se kaže da su debeli, već im se puno više sviđa da ih se etiketira kao „osobe s oblinama“ ili pak plus size. Bilo kako, bilo, ni jedna od ovih krajnosti nije dobra, propagiranje mršavosti zadnjih desetljeća dovelo je do toga da svaka druga tinejdžerka ima neki od poremećaja u prehrani, s druge pak strane promocijom debljine kao stila života također se šalje kriva i nezdrava poruka.

Da zaključim, svako tijelo je posebno, jedinstveno, drugačije. Na svakome od nas je da s njim, svojim najvjernijim pratiteljem, postupamo kako mislimo da je ispravno. Na nama je da ga oblikujemo po svojim željama (i apetitu) i zato se nitko od nas nema pravo ljutiti ako nam netko kaže da smo debeli, mršavi, normalni..., u konačnici, ogledalo i vaga ne lažu!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".