Što se nosi u Saboru početkom jeseni? Zastupnice odlično spajaju najbolje iz ljetnog i jesenskog ormara

Ove jeseni, modne kombinacije najbolje odjevenih zastupnica tema su u modnom svijetu.
Vidi originalni članak

Odijevanje u jesenskoj sezoni često donosi zanimljive uzorke i neutralne boje, a Hrvatski sabor, kao mjesto gdje se donose važne političke odluke, često privlači pažnju javnosti i zbog odjevnih kombinacija zastupnica. Ove jeseni, modne kombinacije najbolje odjevenih zastupnica tema su u modnom svijetu.

Sako je jedan od glavnih odjevnih komada u Saboru, očito je da zastupnice poštuju neke od temeljnih pravila biznis stila. Jednostavna forma koja je ujedno praktična i klasična, vrlo je zahvalna kao odgovor na svakodnevne stilske zahtjeve u svijetu dobrog odijevanja.

Marijana Puljak odabrala je sako u efektnoj ljubičastoj boji, koju je 'razbila' crnom bazom od bazičnih komada - crne skinny traperice i crna majica. Dodala je i elegantne crne salonke s dva remenčića.

Vidimo naglasak i na jesen, sve prisutnije su tamnije nijanse, a optimalne su boje smeđe, crne, tamnoplave i slično, naglašavaju ženstvenost no opet na klasičnim formama dovoljno su 'zatvorene' i poslovne. Nadalje, tu su razne majice s uzorcima, a idealni su oni nenametljivi, sitnog dizajna, kako sve skupa ne bi djelovalo prešareno.

Kad je riječ o crnim i tamnim sakoima, koji su zapravo dio poslovnog odijevanja tijekom čitave godine, bez obzira na jesenske stilove, super izgledaju uz majice, bluze ili haljine svijetlih tonova. Time silueta ipak dobiva nešto blaži, sezoni primjereniji dojam.

– Ipak, sve je to komunikacija, stoga ako treba naglasiti strogoću i decentnost, tamni su tonovi nezaobilazni, bez obzira o godišnjem dobu. Boje poput crvene snažno ističu siluetu, naročito ako je u kombinaciji crna, kao upadljivi kontrast. Tu je bolje izabrati nešto nježniju crvenu, na primjer losos, ton koji paše svima. Kontrasti djeluju previše upečatljivo, što ponekad nije dobra ideja, o tome valja razmisliti – komentirala je jednom prilikom modna savjetnica Dubravka Prpić Znaor.

Odijela s raznim uzorcima su prihvatljiva, no neka ti motivi budu blaži, manji i ne tako vizualno snažni. Ipak, odjeća u poslovnim i političkim prigodama treba biti decentna, odnosno neupadljiva, dobro je da ne ometa pažnju onih koji te ljude slušaju.

U galeriji pogledajte što se ove jeseni nosi u Saboru:

FOTO: Patrik Macek/Pixsell Majda Burić FOTO: Patrik Macek/Pixsell Danica Baričević i Marija Jelkovac FOTO: Patrik Macek/Pixsell Ursa Raukar FOTO: Patrik Macek/Pixsell Romana Nikolić FOTO: Patrik Macek/Pixsell Marija Selak Raspudić FOTO: Patrik Macek/Pixsell Natalija Martinčević FOTO: Patrik Macek/Pixsell Sabina Glasovac FOTO: Patrik Macek/Pixsell Mirela Ahmetović FOTO: Patrik Macek/Pixsell Ivana Kekin FOTO: Patrik Macek/Pixsell Marijana Puljak FOTO: Patrik Macek/Pixsell Katarina Nemet

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".