Što se nosi u Saboru ovog proljeća? Modna savjetnica prokomentirala outfite najbolje odjevenih zastupnica

Vidimo naglasak i na proljeće, sve prisutnije su pastelne nijanse, a od modnih dodataka ističu se lagane, elegantne marame.
Vidi originalni članak

Odijevanje u proljetnoj sezoni često donosi zanimljive uzorke i jarke boje, a Hrvatski sabor, kao mjesto gdje se donose važne političke odluke, često privlači pažnju javnosti i zbog odjevnih kombinacija zastupnica. Ovog proljeća, modne kombinacije najbolje odjevenih zastupnica bile su predmet komentara modne savjetnice, Dubravke Prpić Znaor.

– Sako je jedan od glavnih odjevnih komada u Saboru, očito je da zastupnice poštuju neke od temeljnih pravila biznis stila. Jednostavna forma koja je ujedno praktična i klasična, vrlo je zahvalna kao odgovor na svakodnevne stilske zahtjeve u svijetu dobrog odijevanja – otkrila je modna savjetnica za Divu.

Vidimo naglasak i na proljeće, sve prisutnije su pastelne nijanse, a od modnih dodataka ističu se lagane, elegantne marame. Ovaj detalj savršen je kao podrška poslovnom stilu, najbolje da prati tonove odjeće.

– Optimalne su boje lavande, blage roze i slično, naglašavaju ženstvenost no opet na klasičnim formama dovoljno su 'zatvorene' i poslovne. Nadalje, tu su razne majice s uzorcima, a idealni su oni nenametljivi, sitnog dizajna, kako sve skupa ne bi djelovalo prešareno. Kad je riječ o crnim i tamnim sakoima, koji su zapravo dio poslovnog odijevanja tijekom čitave godine, bez obzira na proljetne stilove, super izgledaju uz majice, bluze ili haljine svijetlih tonova. Time silueta ipak dobiva nešto blaži, sezoni primjereniji dojam – objasnila je.

– Ipak, sve je to komunikacija, stoga ako treba naglasiti strogoću i decentnost, tamni su tonovi nezaobilazni, bez obzira o godišnjem dobu. Boje poput crvene snažno ističu siluetu, naročito ako je u kombinaciji crna, kao upadljivi kontrast. Tu je bolje izabrati nešto nježniju crvenu, na primjer losos, ton koji paše svima. Kontrasti djeluju previše upečatljivo, što ponekad nije dobra ideja, o tome valja razmisliti – dodala je.

Odijela s raznim uzorcima su prihvatljiva, no neka ti motivi budu blaži, manji i ne tako vizualno snažni. Ipak, odjeća u poslovnim i političkim prigodama treba biti decentna, odnosno neupadljiva, dobro je da ne ometa pažnju onih koji te ljude slušaju.

U galeriji pogledajte što saborske zastupnice nose ovog proljeća:

FOTO: Patrik Macek/Pixsell Marina Opačak Bilić FOTO: Patrik Macek/Pixsell Dalija Orešković FOTO: Patrik Macek/Pixsell Karolina Vidović Krišto FOTO: Patrik Macek/Pixsell Magdalena Komes FOTO: Patrik Macek/Pixsell Marijana Petir FOTO: Patrik Macek/Pixsell Ružica Vukovac FOTO: Patrik Macek/Pixsell Danica Baričević FOTO: Patrik Macek/Pixsell Nataša Tramišak

Jednostavnost joj fantastično stoji: Kate Middleton oduševila chic satenskom haljinom
Dobar stil je u obitelji, što su potvrdile sestre Leonarda i Andriana, u besprijekornim kombinacijama za ležeran petak
Zablistala u izdanju koje nikad ne dosadi, a trendseterice ga uvijek rado biraju u proljetnim danima

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".