Što je Black Friday i zašto je baš na taj dan najbolji shopping u godini

Shopping ludilo koje se krije iza ove dvije riječi, zahvatilo je i naše prostore
Vidi originalni članak

Izraz "Black Friday" koristi se još od 60-ih. Označava dan u godini kad ljudi toliko kupuju da prodavači iz "crvenog", odnosno iz minusa, u "crno" ili profit. Vikend nakon američkog Dana zahvalnosti najbolji je vikend za shopping jer sniženja mogu biti i do nevjerojatnih 90 posto.

Prvi "Black Friday" obilježen je 24. rujna 1869. Dva brokera s Wall Streeta, Jay Gould i Jim Fisk, zajedno su kupili toliko zlata, ne bi li cijene porasle kako bi ga onda mogli prodati i jako puno zaraditi! Naravno, kako to obično biva, stvari su se brzo saznale, a dionice su vrtoglavo pale.

Umjesto stampeda u dućanima, popusti se uglavnom u posljednje vrijeme love online. Pa tako primjerice Mango Outlet na svojoj web stranici nudi do 70 posto popusta, pa tako možete nabaviti odlične gležnjače za samo 100, haljinu za 60, traperice za 40  ili jaknu za 70-ak kuna. Na ASOS-u možete dobiti do 70 posto popusta na sve, a uz kod još dodatnih 20 posto, dakle samo naprijed!

I omiljeni Topshop nudi upola niže cijene, a od kako imaju dostavu i za Hrvatsku i naše fashionistice mogu kupovati ovaj popularni britanski brend. I domaće shopping centre zahvatila je "Black Friday" groznica, a mi smo pronašli najbolje ulove iz dućana i online shopova.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".