Što će frajeri nositi u narednim sezonama? Muški tjedni mode ponovno su "place to be", i to zahvaljujući influencericama

Dugo ih nije na modnoj mapi, no čini se kako se opet vraćaju u centar pozornosti!
Vidi originalni članak

Iako tjedni mode nemaju ni približno veliku važnost kao što su imali prije pojave društvenih mreža, ali i “poplave” high-street brendova, čini se da ih dizajneri ipak pokušavaju vratiti na modnu mapu, a dokaz za to su i influencerice koje su se našle u prvom redu. Tu je bila i najpoznatija među njima, Chiara Ferragni, koja je revije Prade i Fendija pratila iz prvog reda zajedno sa suprugom Fedezom, popularnim talijanskim pjevačem.

Zvijezde u publici i na pisti

Pridružili su im se i njemačka blogerica Caroline Daur te bloger Bryanboy koji je i ovog puta ukrao pozornost osebujnim stilom pa se pojavio u upečatljivom čupavom narančastu kaputu. Ni Anna Dello Russo, jedna od najvećih modnih urednica, nije propustila pogledati što je novo u muškom modnom svijetu, a društvo u prvom redu pravila joj je Caroline Issa, IT djevojka i modna konzultantica.

Velika imena nisu se našla samo u publici nego i na modnoj pisti pa su revije nosile sestre Hadid: 22-godišnja Bella pokazala je dio nove kolekcije talijanske modne kuće Versace, a godinu dana starija Gigi u dugačkoj plavoj haljini i korzetu prošetala se na reviji Prade. Kolika je želja da se muški tjedan mode ponovno vrati u centar pozornosti, dokazuje i angažman Emily Ratajkowski koja krade pozornost gdje god se pojavi. Viktorijina anđelica Winnie Harlow u minijaturnoj haljini s raskošnom mašnom zablistala je na reviji

Traper, koža i – pastelno!

A što su dizajneri pripremili? Vrijeme je da se frajeri opskrbe traper-komadima jer jeans se naveliko vraća u modu, a u obzir dolazi čak i traper od glave do pete! Osim trapera, u prvi plan dolazi i koža, osobito na jaknama i balonerima za koje vrijedi jedno pravilo – neka bude predimenzionirano! Klasično odijelo baš nikad ne izlazi iz mode: Dolce&Gabbana preporučuju brokat, dok Prada potvrđuje da s crnim odijelom baš nikad nema greške, a još će bolje izgledati nosi li se s daškom “pomaknute“ klasike pa se upotpuni upečatljivim remenom ili neobičnom košuljom.

I dok su pastelne boje već nekoliko sezona veliki trend u ženskoj modi, ove sezone uselit će se i u mušku garderobu, a najhrabriji će takve nijanse kombinirati s bijelom bojom, pogotovo u ljetnim danima.

Mnoge je razveselio povratak logomanije, no trend je bio kratkog vijeka pa će na mjesto monograma doći raskošni uzorci, a predvodi ih omiljeni floralni print!

Dizajneri su se zagledali i u budućnost te inspiraciju pronašli u znanstveno-fantastičnim filmovima: Han Solo i Flash Gordon mogli bi biti prave stilske ikone, a metalik komadi najavljuju da je futurističko in. Tu će i roboti imati bitnu ulogu, a Tommy Hilfiger najavio je što nas čeka: njegova garderoba preko pametnog ogledala kombinira komade koji smo odabrali...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".