Što bi žene radile da je muškarcima zabranjeno izlaziti nakon 21 sat? Odgovori su zapravo tužni...

Žene bi se tek tada osjećale potpuno sigurnima.
Vidi originalni članak

Aktivistica Danielle Muscato na Twitteru je postavila jednostavno pitanje: "Što biste napravili da je svim muškarcima nakon 21 sat zabranjeno izlaziti?". Nakon što su žene počele odgovarati, objava je postala viralna. 

Odgovori bi se mogli sažeti u jednu rečenicu: mogućnost da same žive bez straha da će im se nešto dogoditi tijekom noći. Mogle bi hodati same po cesti, koristiti javni prijevoz bez straha da ih netko napadne, ostaviti otvorene prozore na prizemlju dok spavaju, ili joggirati bez straha. 

Žene se susreću s mnogim problemima i nejednakostima tijekom života (nejednake plaće, primjerice), ali sama činjenica da većina žena ima strah od hodanja po cesti noću, i da drže mobitel ili ključeve čvrsto u rukama, vrlo je tužna! Pogledajte taj viralni post.

"Moj Bože. Misli samo idu. Plesala? Šetala? Otvorila vrata bez straha?", napisala je jedna korisnica.

"Doslovno ne znam što napisati, toliko je toga", napisala je druga. 

"Šetala bi gradom u miru.", piše još jedna twitterašica.

"Zamislite koliko bi nam svima život bio drukčiji. Toliko slobode! Sva ta mjesta u kojima bi mogla uživati, sama, i šetati. Taj spontanost da samo mogu otići! Obožavam osjećaj zraka na koži za vrijeme toplih noći i voljela bi to iskusiti bez pratnje", iskreno piše korisnica Christina Eliason. 

"Trčala bi po noći. Toliko bi trčala po noći."

U raspravu se uključio i muškarac, pa napisao: "Ja sam bijeli muškarac koji putuje u druge zemlje sam, đetam gradom poslije ponoći dok slušam glazbu na slušalice i ne govorim jezik kojim govore u toj zemlji. Nikada mi nije ni palo na pamet da je to privilegija mog spola".

"Znaju li muškarci koliko ih se žene boje? Mislim da većina uopće ne zna koliko žene oprezno žive svoj život zbog straha od muškaraca", iskrena je korisnica Sarena.

Kako je ženama bilo nekada, a kako je danas: 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".