Stiže zima: Ovo je pet modela čizama koje će ove sezone biti nezaobilazan modni trend!

Iako nam je topli listopad ostavio prostora za uživanje u sunčanim šetnjama u neodoljivim kombinacijama s cipelicama i tenisicama, nestrpljivo smo odmah po završetku ljeta posegnuli i za čizmama
Vidi originalni članak

Sudeći po prognozi, vaše omiljene čizme bit će nadolazećih dana neizostavan dio svakog outfita. Kombinaciju dobrih čizama i haljina naprosto obožavamo, a ove je godine izbor zaista šarolik. Od elegantnih čarapa-čizmica preko svevremenskih klasičnih čizama do koljena do frajerskih glomaznih čizama za kojima su fashionistice poludjele - u ponudi se zaista može naći par koji će zadovoljiti svačiji ukus. 

Ipak, pet je trendova u svijetu čizama koji će obilježiti ovu zimu. 

1. Kaubojke

Ovu su jesen apsolutne pobjednice među obućom bile kaubojke, a ni asortimani high street dućana nisu zaostajali za ovim trendom. Kratke, visoke, glat ili brušene kože, maslinastozelene, crne ili smeđe - ponuda je zaista bila raznolika. Trend kaubojki neće nestati ni u nadolazećem periodu, a već vidimo da će visoka verzija biti omiljenom obućom svih it-djevojaka.

2. Robusne čizme

Tzv. 'chunky' čizme osvojile su modnu scenu. Svoj su procvat doživjele ove jeseni Pradinim modelom s prišivenim torbicama, a trend se munjevitom brzinom proširio i high street modnim brendovima. Što deblji i grublji potplat, to bolje. Osim što izgledaju nevjerojatno cool u svim kombinacijama, ove su robusne čizme i vrlo funkcionalan modni trend. Debeli potplat s dubokim ripnama idealan je za sve skliske zimske podloge, a ujedno štiti od hladnoće. 

3. Čizme do koljena

Naborane čizme ispod koljena izgledaju jako chic, a ove su nas jeseni posebno osvojile u kombinaciji s mini haljinicama. U dućanima se najčešće pojavljuju u sivoj i svijetlosmeđoj nijanski brušene kože, a jednako dobro izgledaju i u crnoj boji. 

I dok čizme s naborima daju svakom looku opuštenu dimenziju, klasične kožne čizme do koljena nešto su elegantniji odabir. Izrazito čvrste forme i u glat koži, svevremenske čizme do koljena vratile su se u punom sjaju, a omiljeni dućani svojoj ponudi skrivaju odličan izbor. 

4. Čizme iznad koljena

Čizme koje sežu do polovice bedra, osim što su esetski vrlo privlačne, idealan su odabir za niže temperature i trenutke kada se zbog hladnoće ne želimo odreći omiljenih kratkih haljina. Bila riječ o brušenoj ili glat koži, crnoj ili smeđoj, pa i bijeloj varijanti - izgledaju odlično i jako stylish u svakom izdanju. 

5. Čarapa-čizmice

Gležnjače s visokom potpeticom omiljena su opcija za večernje izlaske, a čizmice s elastičnim gornjim dijelom nalik čarapama već drugu sezonu za redom neizostavan su jesensko-zimski trend. Idealne za sve elegantne i profinjene outfite, prekrasne modele nalazimo u ponudi high street dućana. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".